Εξαιτίας του φόβου για τρομοκρατικό χτύπημα το ραντεβού στο Παρίσι

Νέα στοιχεία για τους πραγματικούς λόγους της επιλογής του Παρισιού και όχι της Αθήνας για την επόμενη συνάντηση αντιπροσωπίας της κυβέρνησης με την τρόικα έρχονται στην επιφάνεια. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές
της εφημ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ η απόφαση για την πραγματοποίηση της συνάντησης στην πόλη του φωτός ελήφθη ύστερα από πιέσεις παραγόντων της Κομισιόν, οι οποίοι εξέφραζαν φόβους για τρομοκρατικό χτύπημα υψηλού ρίσκου σε ελληνικό έδαφος, με πιθανότερο στόχο εκπροσώπους της τρόικας.

Κατά τις ίδιες πηγές, είχε προηγηθεί προειδοποιητικό σήμα από πρεσβείες κρατών που εδρεύουν στην Ελλάδα, στο οποίο έκαναν εκτενή αναφορά στο αιματηρό πιστολίδι που ξέσπασε στην καρδιά της Αθήνας στις 16 Ιουλίου ανάμεσα στον Νίκο Μαζιώτη του Επαναστατικού Αγώνα και αστυνομικούς. Οι εικόνες από την ένοπλη συμπλοκή -κατά την οποία τραυματίστηκαν ένας αστυνομικός, ο Μαζιώτης και ελαφρά δύο τουρίστες- έκαναν τον γύρο του κόσμου και φαίνεται ότι ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά συμβούλων Ασφαλείας των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Από πλευράς Αντιτρομοκρατικής τηρείται σιγή ιχθύος και δεν διευκρινίζεται αν ήταν Ελληνες αξιωματικοί αυτοί που επισήμαναν σε ξένους παράγοντες τον κίνδυνο ενός επικείμενου τρομοκρατικού χτυπήματος. Από την ημέρα της σύλληψης του Μαζιώτη η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή φοβούμενη μια εκδικητική ενέργεια από την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (επιθέσεις στην οικία του Γερμανού πρέσβη και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού) ή από ασύλληπτα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα ή και από κάποια άλλη ενεργή οργάνωση του αντάρτικου πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι επισήμως η ελληνική κυβέρνηση διά της εκπροσώπου της Σοφίας Βούλτεψη υποστήριξε ότι «η αλλαγή του τόπου συνάντησης έγινε κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θεωρεί ότι οι τακτικές επισκέψεις των επιθεωρητών της τρόικας στην ελληνική πρωτεύουσα προκαλούν αναστάτωση». Την εκδοχή αυτή, δηλαδή του αιτήματος από την ελληνική πλευρά, επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Τζόναθαν Τοντ, σημειώνοντας ότι «αυτή η συνάντηση θα γίνει στο Παρίσι γιατί το ζήτησαν οι ελληνικές Αρχές και ευχαρίστως δεχόμαστε το αίτημά τους».