Μάριο Ντράγκι: Βασικός κίνδυνος για την ευρωπαϊκή οικονομία η ανεργία

Στην επισήμανση ότι ο βασικός κίνδυνος για την ευρωπαϊκή οικονομία είναι η ανεργία προχώρησε σήμερα Τετάρτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι,
μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ επανέλαβε, σύμφωνα με το kerdos.gr, πως δεν βλέπει κίνδυνο αποπληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ και ότι οι βασικές προκλήσεις και κίνδυνοι συνδέονται με την ανάσχεση της ανεργίας στην ΕΕ. «Ο βασικός κίνδυνος για την ευρωπαϊκή οικονομία είναι η ανεργία», είπε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο αυτό επανέλαβε τη θέση ότι η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να παράξει από μόνη της ανάπτυξη και πως χρειάζονται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να ανακάμψει η οικονομία της ευρωζώνης. «Ο κίνδυνος να πράξουμε ελάχιστα είναι μεγαλύτερος από τον κίνδυνο να πράξουμε περισσότερα από όσα απαιτούνται», ανέφερε με νόημα.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η επεκτατική νομισματική της ευρωζώνης θα παραμείνει υποστηρικτική για μεγάλο χρονικό διάστημα και έως ότου ο πληθωρισμός προσεγγίσει το 2%. «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ έχει ομόφωνα δεσμευθεί να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να επαναφέρει τον πληθωρισμό λίγο χαμηλότερα του 2%», τόνισε και προσέθεσε πως τα επιτόκια του ευρώ θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για τον λόγο ότι δεν μπορούν να πάνε πολύ χαμηλότερα.