Π. Κουρουμπλής: Taxis στην Υγεία και σφοδρή σύγκρουση με τη διαφθορά (Video)

Σύστημα τύπου «Taxis στην Υγεία» επιχειρεί να θέσει σε ισχύ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, που θα παίζει το ρόλο του «μεγάλου αδερφού» προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Αφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Σκοπός είναι να εξασφαλίσουμε ένα πλήρες σύστημα που θα ελέγχει, θα παρακολουθεί και θα στηρίζει το σύστημα Υγείας προκειμένου η αποτελεσματικότητα τόσο στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος όσο και στην ποιοτική ιατρική φροντίδα να αποτελέσει πραγματικότητα», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια των Προγραμματικών Δηλώσεων στη Βουλή.

«Θέτουμε άμεσα σε εφαρμογή την ψηφιακή υπογραφή και το νέο σύστημα ελέγχου απάτης δια της ΗΔΙΚΑ, με στόχο την άμεση παρέμβαση στις πηγές κόστους του συστήματος» συμπλήρωσε ο κ. Κουρουμπλής, υπογραμμίζοντας ότι στον χώρο της Υγείας ενδημούν πολλά μικρά και μεγάλα συμφέροντα.

Μάλιστα, αναφερόμενος στις προμήθειες, έκανε λόγο για «πάρτι» κατ' εξακολούθηση αναθέσεων τη τελευταία δεκαετία.

Δωρεάν πρόσβαση στο ΕΣΥ για όσους διαθέτουν ΑΜΚΑ

Κάθε πολίτης που διαθέτει ΑΜΚΑ θα έχει ίσες δυνατότητες, χωρίς διακρίσεις, στο δημόσιο σύστημα υγείας. Την δέσμευση αυτή επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, παραδεχόμενος ότι τα νοσοκομεία λειτουργούν οριακά εξ' αιτίας των ελλείψεων.

«Ήδη ενεργοποιήσαμε παλαιότερους διαγωνισμούς και στο πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους θα αιμοδοτήσουμε το σύστημα με 1000 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Επιπλέον, θα στελεχώσουμε τις δομές Υγείας της χώρας με διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό με την επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων» συμπλήρωσε.

Επιπλέον, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Υπουργείο Υγείας θα έχει προτεραιότητα και σημαντικό μερίδιο νέων προσλήψεων από τις συνολικά 11.500 προσλήψεις που προβλέπονται για το έτος 2015.

Αλλάζει η πολιτική για το φάρμακο

Την ριζική αλλαγή του μοντέλου πολιτικής φαρμάκου, με στόχο να γίνει η Ελλάδα χώρα επενδύσεων και παραγωγής φαρμάκου, προανήγγειλε ο νέος υπουργός Υγείας.

«Η χώρα διαθέτει τεχνογνωσία, ερευνητικά κέντρα και πλούσιο επιστημονικό δυναμικό. Η παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα θα έχει δύο στοχεύσεις. Πρώτον, την κάλυψη των αναγκών της χώρας και δεύτερον τη συμβολή στην πραγματική ανάπτυξη με τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους επιστήμονες της πατρίδας μας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κουρουμπλής.