Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ "θα παρουσιάσει προτάσεις το μεσημέρι", πρόσθεσε. Υπάρχουν ακόμη "περιθώρια διαπραγμάτευσης" δήλωσε σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος Οκονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.


«Απέχουμε εκατοστά από συμφωνία»

«H Eλλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης και πρέπει να μείνει σε αυτή» εκτίμησε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο RTL και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει από τους Ελληνες να ψηφίσουν «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα..

Ο Μοσκοβισί εμφανίστηκε, ακόμη και τώρα, αισιόδοξος για «συμφωνία με την Ελλάδα» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Απέχουμε εκατοστά από συμφωνία» ενώ σημείωσε πως ελπίζει σε έξοδο από το αδιέξοδο. «Η πόρτα της Κομισιόν παραμένει ανοιχτή για συνομιλίες για την Ελλάδα» τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων τονίζοντας την ανάγκη για εξεύρεση συμβιβασμού. Υπάρχουν ακόμη "περιθώρια διαπραγμάτευσης" δήλωσε και πρόσθεσε πως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ "θα παρουσιάσει προτάσεις το μεσημέρι". 

Εκστρατεία υπέρ του "ΝΑΙ" εναλαμβάνουν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και Μάρτιν Σουλτς!

ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ του λίγες μόνο ώρες αφότου έγινε γνωστό πως οι ελληνικές τράπεζες θα κλείσουν για μια εβδομάδα, ο κ. Σουλτς κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα πως οδηγεί το λαό του σε μια βαθιά κρίση.

Παράλληλα, ο κ. Σουλτς διέψευσε ότι οι εταίροι έθεσαν τελεσίγραφο στην Ελλάδα στις 25 Ιουνίου, ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ακόμη και «δημοκρατικές ασκήσεις», όπως το δημοψήφισμα, μπορεί να γίνουν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και το εάν θα πει ο κόσμος «ΟΧΙ», δεν απαγκιστρώνει την ελληνική κυβέρνηση από τις ευθύνες της.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι μαζί με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, θα κάνουν εκστρατεία υπέρ της αποδοχής υπέρ του «ΝΑΙ» στο ελληνικό δημοψήφισμα!