Το κρίσιμο διήμερο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής - Στο ΣτΕ την Τρίτη ο Αλ. Τσίπρας

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ στραμμένο στη Σύνοδο Κορυφής τη Δευτέρα ξεκίνησε το κρίσιμο διήμερο των διαβουλεύσεων, προκειμένου να γίνουν όλα τα αναγκαία βήματα ώστε να καλυφθεί η απόσταση λόγω των διαφωνιών μεταξύ των δύο πλευρών.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται πλέον οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους, ενώ επικρατεί «πυρετός» διαβουλεύσεων σε όλα τα επίπεδα, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας τη Δευτέρα.

Αμέσως μετά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από την Αγία Πετρούπολη, ο πρωθυπουργός μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συνεδριάζει η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης προκειμένου να προετοιμάσουν τις τελικές προτάσεις της κυβέρνησης.

Το απόγευμα σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ, αναμένεται νέα τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΡΥΦΗΣ είναι προγραμματισμένο για την Δευτέρα στις 8.00 το βράδυ ώρα Ελλάδος. Ωστόσο στην πρόσκληση που έστειλε προς τους πρωθυπουργούς την Παρασκευή το βράδυ ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ αναφέρει ότι «σκοπός της Συνόδου είναι να βεβαιωθούμε ότι όλοι κατανοούμε τις θέσεις μας και τις πιθανές συνέπειες των αποφάσεών μας». Ξεκαθαρίζει όμως ότι «αυτή η Σύνοδος δεν θα είναι ο τελικός σταθμός και δεν θα γίνουν λεπτομερείς τεχνικές διαπραγματεύσεις. Αυτό είναι κάτι που παραμένει στην αρμοδιότητα των υπουργών Οικονομικών. Έχω προσκαλέσει, επίσης, τους Προέδρους της ΕΚΤ και του Eurogroup, καθώς και τη Διευθύντρια του ΔΝΤ”».

Κυβερνητικές πηγές πάντως εμφανίζονται αισιόδοξες ότι μπορεί να καλυφθεί η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές.

Στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) στο Στρασβούργο θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας την Τρίτη.

Συμβούλιο της Ευρώπης
Η είδηση έγινε γνωστή από τον εκπρόσωπο του ΣτΕ κατά την τακτική συνέντευξη Τύπου πριν από την Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της ερχόμενης εβδομάδας, 22 - 26 Ιουνίου.

Η παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα αναμένεται στις 16:00 ώρα Ελλάδας, ενώ μετά θα γίνουν ερωτήσεις από τους βουλευτές της Συνέλευσης. Η πληροφορία δόθηκε με μια σχετική επιφύλαξη πιθανής αλλαγής, λόγω της έκτακτης συνάντησης Κορυφής τη Δευτέρα για την Ελλάδα και των πιθανών σημαντικών εξελίξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου