ΣΕΝΑΡΙΑ πολιτικής εκτροπής - Υπό εκκόλαψη και ο «δοτός» πρωθυπουργός!

ΔΙΑΦΟΡΑ σενάρια βρίσκονται σε εξέλιξη τούτες τις ώρες που έχουν σαν κοινό παρανομαστή την ανατροπή του Αλέξη Τσίπρα, της κυβέρνησης ή ακόμα και την απονομιμοποίηση και ακύρωση του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Πρέπει εδώ να σας υπενθυμίσω την πρόσφατη (24/6) δήλωση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ξεκάθαρα τάχθηκε υπέρ μιας «μεταβατικής κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης στην οποία ούτε εγώ θα συμμετάσχω, ούτε ο κ. Τσίπρας θα θέλει να συμμετάσχει», όπως είπε.

ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ, τα σενάρια αυτά θέλουν την ακύρωση του Δημοψηφίσματος και την δημιουργία μεταβατικής κυβέρνησης εθνικής ενότητας με συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και ένα “δοτό” πρωθυπουργό που θα επιλεγεί, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μεταξύ των κ.κ. Γιώργου Προβόπουλου, Γιάννη Στουρνάρα ή Γιώργου Καμίνη

ΣΕΝΑΡΙΟ 1: Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από ΝΔ και Ποτάμι!

ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ μομφής, στη σημερινή συνεδρίαση, κατά της κυβέρνησης ετοιμάζεται να απαντήσει η ΝΔ και Ποτάμι στην κίνηση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ήδη νωρίς το απόγευμα συγκεντρώθηκε  ο απαράτητος αριθμός υπογραφών από βουλευτές των δύο κομμάτων, ΝΔ και Ποταμιού.

Μετά από πολύωρη συζήτηση σε ανώτατο επίπεδο, η ΝΔ με την πρόταση που ετοιμάζεται να καταθέσει, επιχειρεί να μπλοκάρει τη συζήτηση που γίνεται στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα.

Η κίνηση κρίθηκε επιβεβλημένη, ώστε στην παρούσα φάση, να ανασταλεί το δημοψήφισμα.

Με την υποβολή της πρότασης, θα σταματήσει η συζήτηση στη Βουλή για το δημοψήφισμα και θα ξεκινήσει η τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΣΕΝΑΡΙΟ 2: Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας "αναπέμπει" το διάταγμα για τη διενέργεια δημοψηφίσματος ως αντισυνταγματική!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ φέρουν τον Αντώνη Σαμαρά αμέσως μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι το διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι αντισυνταγματικό, καθώς πρόκειται για καθαρά δημοσιονομικό θέμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τον Προκόπη Παυλόπουλο να παρέμβει και με τη θεσμική του ισχύ, αλλά και με την επιστημονική του ιδιότητα. «Τι θα κάνεις,θα νομιμοποιήσεις αυτό το έκτρωμα;», φέρεται να είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο τελευταίος από την πλευρά του φαίνεται να ήταν ενήμερος για τις προθέσεις της κυβέρνησης, αλλά είναι ερώτημα πώς θα τοποθετηθεί τις επόμενες ημέρες.

ΣΕΝΑΡΙΟ 3: Παραίτηση Παυλόπουλου και εκλογές!

ΜΕΤΑ ΤΗΝ την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή, που περιέγραψε ως “άφρονες” και επικίνδυνες τις ενέργειες της κυβέρνησης Τσίπρα, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πυροδότησε έντονες φήμες.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, εφόσον η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποσύρουν την πρόταση για δημοψήφισμα, μετά και τη στρατηγική των Βρυξελλών να απορρίψουν το αίτημα για επέκταση του Μνημονίου, και να αποσύρουν την πρότασή τους, επί της οποίας θα διεξαγόταν το δημοψήφισμα, δεν θα πρέπει να αποκλείεται θεαματική κίνηση από την πλευρά του Προκόπη Παυλόπουλου.

ΣΕΝΑΡΙΟ 4: Οδηγίες του Ευρωπαϊκού ιερατείου για Πολιτική αλλαγή της ελληνικής κυβέρνησης!

ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΣ πολλοί αξιωματούχοι του ιερατείου της ΕΕ έχουν εκφράσει την επιθυμία για πολιτική αλλαγή στη ελληνική κυβέρνηση, με μια κυβέρνηση συνεργασίας, με Αντ. Σαμαρά, Στ. Θεοδωράκη κ.α. 

Μόλις σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης,  σχετικά με το δημοψήφισμα “ευχήθηκε” την αλλαγή πολιτικής κατάστασης δηλώνοντας ότι «αν η ελληνική κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε δημοψήφισμα νωρίτερα με θετικό ερώτημα, τότε ίσως ήταν ευκολότερη» η κατάσταση. «Το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να πάρει μία σοφή απόφαση πάνω σε αυτό, ελπίζω ότι θα οδηγήσει σε μία διαφορετική πολιτική κατάσταση»(!!!) πρόσθεσε, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα. Έτσι, αποδεικνύεται ότι αυτός ήταν ο στόχος των εταίρων-δανειστών εξ αρχής: να ρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου