Γιάνης Βαρουφάκης: «Θα στηρίξουμε το 'ΝΑΙ' αν βελτιώσουν την πρόταση!» (vid)

Η ΠΡΟΤΑΣΗ των θεσμών δεν ήταν βιώσιμη, δεν θα έδινε τέλος στον φαύλο κύκλο της κρίσης, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Eurogroup. Ωστόσο, όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση πασχίζει να έρθει σε μία συμφωνία της ύστατης στιγμής έως την Τρίτη.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως ακόμη και αν υπέγραφε τη συμφωνία η κυβέρνηση δεν θα περνούσε από τη Βουλή, ενώ σημείωσε πως ο λόγος για αδυναμία επίτευξης συμφωνίας, υποστήριξε πως ποτέ δεν έγινε αποδεκτή από τους δανειστές η αρχή κοινού τόπου. «Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ήταν μία αχτίδα αισιοδοξίας . Όμως, οι θεσμοί ποτέ δεν την σεβάστηκαν» σημείωσε.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ απόρριψη εκ μέρους του Eurogroup για επέκταση της συμφωνίας για μερικές μέρες κάνει μόνιμη ζημία στην αξιοπιστία στο Eurogroup. «Η Ευρώπη έχει ακόμη την ευκαιρία να διασώσει αυτή τη διαδικασία» τόνισε, σημειώνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση περιμένει μια βελτιωμένη πρόταση από τους θεσμούς. Η ελληνική κυβέρνηση πασχίζει να έρθει σε μία συμφωνία της ύστατης στιγμής έως την Τρίτη, τόνισε.

Σχετικά με την μη πρόσκληση της Ελλάδας στο άτυπο Eurogroup, που ακολούθησε μετά την απογευματινή συνεδρίαση ώστε να εξεταστούν τα επόμενα βήματα μετά την απόρριψη των προτάσεων των δανειστών από την Ελλάδα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως αυτή η απόφαση ήταν του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σχετικά με την καταβολή της δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εξήγησε πως η Ελλάδα έχει προτείνει επανειλημμένως την πληρωμή του ΔΝΤ μέσω των κερδών της ΕΚΤ επί των ελληνικών ομολόγων.

ΤΕΛΟΣ σχετικά με το δημοψήφισμα ανέφερε πως «θα αφορά την έγκριση ή την απόρριψη των προτάσεων των θεσμών». «Αν αυτές βελτιωθούν τότε θα προτείνουμε στον ελληνικό να τις υπερψηφίσει». Παράλληλα, απέρριψε τη σύνδεση του δημοψηφίσματος με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. «Το ερώτημα είναι απλά, θέλετε να συμφωνήσουμε σ’ αυτή την πρόταση ΝΑΙ ή ΟΧΙ» εξήγησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου