Νέες δηλώσεις Β. Σόιμπλε περί προσωρινού Grexit! - Αποκλείει και το «κούρεμα» του χρέους...

Μιλώντας στη γερμανική ραδιοφωνία ο B. Σόιμπλε δήλωσε πως με την ψήφιση των μέτρων οι συζητήσεις έκαναν πρόοδο, συμπληρώνοντας ότι η προσωρινή έξοδος από το ευρώ «θα ήταν ίσως ο καλύτερος δρόμος».

ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» του ελληνικού δημόσιου χρέους δεν είναι δυνατό μέσα στην ευρωζώνη, όμως κανένας δεν γνωρίζει πώς θα μπορούσε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους χωρίς κάποια διαγραφή, δήλωσε σήμερα Πέμπτη (16/07/2015) ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας μάλιστα πως ενδεχομένως η προσωρινή έξοδος από το ευρώ «θα ήταν ίσως ο καλύτερος δρόμος».

Μιλώντας στη γερμανική ραδιοφωνία ο Σόιμπλε δήλωσε πως με την ψήφιση τον μέτρων οι συζητήσεις έκαναν πρόοδο.

«Βρισκόμαστε ένα βήμα παραπέρα, είναι ένα σημαντικό βήμα», δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας πως πλέον απομένει το σημαντικό κομμάτι της εφαρμογής. «Θα παρακολουθείται η ελληνική πρόοδο στην υλοποίηση των μέτρων», ανέφερε.

Μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk, ο γερμανός ΥΠΟΙΚ είπε πως θα καταθέσει την πρόταση για έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα στη γερμανική Βουλή «με απόλυτη πεποίθηση».
Υπογράμμισε όμως πως δεν προτίθεται να λυγίσει ούτε έναν κανόνα του μηχανισμού διάσωσης ESM προκειμένου να στηρίξει την Ελλάδα.

Εσπευσμένα επιστρέφουν αύριο από τις διακοπές τους οι Γερμανοί βουλευτές, που καλούνται να ψηφίσουν το πρωί της Πέμπτης (17/7)στη Bundestag για το νέο ελληνικό πρόγραμμα.

Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων, δίνοντας ένα πρώτο κλίμα των προθέσεων των Γερμανών βουλευτών.

Η συνεδρίαση της Bundestag αναμένεται να είναι έντονη και κάθε άλλο εύκολη υπόθεση για τη συγκυβέρνηση, αν και δεν υπάρχει σχεδόν καμία αμφιβολία πως θα δώσει το πράσινο φως για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.

Στο στρατόπεδο των Χριστιανοδημοκρατών η Bild αναφερόμενη στις πιθανές διαρροές κάνει λόγο για περίπου πενήντα βουλευτές.

Από την πλευρά των Σοσιαλδημοκρατών, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, δεδομένου του ότι εξακολουθούν να τάσσονται αναφανδόν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Γι'αυτό και δεν αποκλείεται πολλοί από τους βουλευτές του SPD να στρέψουν τα βέλη τους κατά του πιο ορκισμένου υπέρμαχου του Grexit, του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάτι που ίσως δημιούργησει τριγμούς στη συγκυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου