Δημοσκόπηση του «BRIDGING EUROPE»: Το 36% ζητάει Έξοδο από το Ευρώ! – Αντιμνημονιακό κίνημα υπέρ του Εθνικού Νομίσματος!

Στο 36% εκτοξεύτηκε το ποσοστό των Ελλήνων που θέλουν έξοδο από το ευρώ, μόνο το 41% παραμένει πιστό στο “γερμανικό” ευρώ! Το 83% πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε το πρόγραμμά του αλλά… το 73% δηλώνει ικανοποιημένο από την κυβέρνηση! - Αναγκαίο το χτίσιμο αντιμνημονιακού μετώπου υπέρ Εθνικού Νομίσματος!

ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ του το think tank «BRIDGING EUROPE», που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα iskra.gr, σε 36% εκτοξεύτηκε το ποσοστό των Ελλήνων που θέλουν έξοδο από το ευρώ ενώ αντίστοιχα συρρικνώθηκε σε 41%! το ποσοστό των Ελλήνων που θέλουν την παραμονή της χώρας στο ευρώ, ενώ το 23% επιλέγει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Το Bridging Europe διεξήγαγε την έρευνα στο διάστημα 22 με 24 Ιουλίου με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε σταθμισμένο δείγμα 1.010 ατόμων Πανελλαδικά (δείτε ΕΔΩ την έρευνα σε μορφή PDF).

Μερικά στοιχεία της έρευνας


Στην ερώτηση : "Κάτω από τις παρούσες συνθήκες, προτιμάτε να μείνει ή να φύγει η χώρα από την ευρωζώνη", το 36% απαντάει να φύγει, ένα 41% να μείνει, ενώ ένα 23% επιλέγει το δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Όσον αφορά στην ερώτηση σχετικά με το αν πιστεύουν οι συμμετέχοντες "ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε το προεκλογικό του πρόγραμμα", οι απαντήσεις είχαν ως εξής: ένα ποσοστό της τάξης του 83% θεωρεί πως το εγκατέλειψε, ένα 9% πως δεν το εγκατέλειψε, ενώ ένα 8% επέλεξε το δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στην ερώτηση : "Πιστεύετε ότι η συμφωνία διάσωσης , που τελικά υπεγράφη, μπορεί να βελτιώσει τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες;", στο σύνολο των ψηφοφόρων ένα 73% απαντάει όχι, ένα 8% απαντάει ναί και το 19% δεν ξέρω/δεν απαντώ. 

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό του όχι αυξάνεται στο 82%, ενώ μόλις 7% απαντάει ναί και 11% επιλέγει το δεν ξέρω/δεν απαντώ. 

Στην ερώτηση :"Είστε ικανοποιημένοι από την γενική εικόνα της κυβέρνησης ως τώρα;", Όχι απαντάει το 77%, ναί απαντάει 15% και 8% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στην ερώτηση : "Νιώθετε ότι η ελληνική κυβέρνηση συνθηκολόγησε στις απαιτήσεις των πιστωτών;". Ναί απαντάει το 76%, όχι απαντάει το 9% , ενώ 15% επιλέγει το δεν ξέρω/δεν απαντώ.
Τέλος, στην ερώτηση : "Εάν γίνονταν εθνικές εκλογές σήμερα, ποιό κόμμα θα ψηφίζατε;":

Το 32% επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ, το 18,6% ΝΔ, το 6,4% "Ποτάμι", το 5,9% Χ.Α., το 5,2% ΚΚΕ, το 4,1% ΑΝΕΛ, 3,0% ΠΑΣΟΚ, 4,2% Άλλο κόμμα και 19,4% των ψηφοφόρων εμφανίζεται αναποφάσιστο.

Αναλυτικά η δημοσκόπηση του «BRIDGING EUROPE» ΕΔΩ »»

Αντιμνημονιακό κίνημα υπέρ του Εθνικού Νομίσματος


Τα δεδομένα αλλάζουν με γρήγορους ρυθμούς και πιστεύουμε ότι με τις νέες οικονομοπολιτικές συνθήκες που διαμορφώνονται και εν όψει αιφνιδιαστικών εκλογών που οδηγεί την χώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιβάλλεται η συσπείρωσή σε κοινό μέτωπο όλων των ΑντιΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ κομμάτων και κινήσεων που τάσσονται υπέρ της απαγκίστρωσης από τα μνημόνια και την  αναγκαιότητα επιστροφής σε ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.

Η “ΑΡΙΣTΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ” με επικεφαλής το Π Λαφαζάνη, το “ΣΧΕΔΙΟ Β’” με το Αλ. Αλαβάνο, το “ΕΠΑΜ” με το Δ. Καζάκη, η “ΔΡΑΧΜΗ 5*” του Θ. Κατσανέβα και άλλες Κομμουνιστικές και μη Κινήσεις και Οργανώσεις είναι πιστεύουμε καιρός να συσπειρωθούν σε μια ενιαία εκλογική συμπαράταξη με προγραμματικές αρχές και στόχους για την απαγκίστρωση της χώρας από την δικτατορία του Ευρωιερατείου του Βερολίνου και των Βρυξελλών.

Φίλοι και σύντροφοι, οι καιροί ου μενετοί….