Νέο πολιτικό φορέα-δορυφόρο του ΣΥΡΙΖΑ, με τίτλο "Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς" ίδρυσε ο Φ. Κουβέλης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, Φ. Κουβέλης,
ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ κίνηση με τίτλο "Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς", ίδρυσε, σύμφωνα με την ειδησεογραφία, ο Φώτης Κουβέλης. Στόχος της νεας Κίνησης όπως διευκρίνισε ο Φ. Κουβέλης είναι η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν όχι και η ένταξη σε αυτόν.

Συγκεκριμένα με δήλωσή του στον ρ/σ στο “Kόκκινο”, ο Φώτης Κουβέλης είπε πως «περισσότερα από 1000-1200 μέλη και στελέχη σε όλη την Ελλάδα που βρίσκονται σήμερα εκτός ΔΗΜΑΡ προχωρούν στη δημιουργία πολιτικής κίνησης, επιλέγοντας τον τίτλο "Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς". Θα είναι μια πολιτική κίνηση, χωρίς επιδίωξη διαμόρφωσης κόμματος, της οποίας το πολιτικό αποτύπωμα βρίσκεται στη λέξη "ενωτική"»,.

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς σημείωσε ότι "μας ενδιαφέρει να προωθηθεί είναι η ενότητα με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ".

Προφανώς τόσο η δημιουργία της Κίνησης όσο οι στόχοι της βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Ένα νέο πολιτικό ειδύλλιο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η επίσημη ΔΗΜΑΡ τα βρήκε εύκολα με το ΠΑΣΟΚ, η ανεπίσημη ΔΗΜΑΡ Κουβέλη τα βρίσκει ίσως ευκολότερα με τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ του Αλ. Τσίπρα. Η ΔΗΜΑΡ φαινομενικά τεμαχίζεται αλλά στην ουσία λειτουργεί εξ αδιαιρέτου, ως συγκολλητικός ιστός, μιας Πασοκοποίησης – σοσιαλφιλελευθεροποίησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σχέδιο της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είχε εδώ και καιρό προκατασκευασθεί:  
  1. Ψήφιση μνημονίου
  2. Εκκαθάριση ΣΥΡΙΖΑ από την Αριστερή Πτέρυγα
  3. Άνοιγμα στο σοσιαλ-φιλελεύθερο χώρο, 
  4. Αμερικάνικη πρόσδεση με εμμονή στη Γερμανική νομισματική φυλακή, και 
  5. Αμερικανοποίηση-ομογενοποίηση της ελληνικής πολιτικής ζωής για μια νέα μακρόχρονη μνημονιακή νεοαποικιακή τάξη. 
Μήπως, όμως, το παραμύθι έχει και "δράκο";