ΜΕΤΡΑ ΣΟΚ - «Μόνιμο» - αντισυνταγματικό - μέτρο στα capital controls για δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους!

ΝΕΕΣ αντισυνταγματικές αλλαγές στα capital controls που θα επηρεάσει άμεσα την καθημερινότητα εκατομμυρίων δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, με την επιβολή μόνιμων (!) ελέγχων και περιορισμών στην ανάληψη μετρητών, ταυτόχρονα με υποχρεωτική χρήση καρτών στις συναλλαγές τους.

Οπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το «Βήμα της Κυριακής», το νέο μέτρο, που εντάσσεται στο πλαίσιο του αγώνα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προβλέπει εβδομαδιαίο όριο αναλήψεων 150 ευρώ και όχι 420 - όπως ισχύει σήμερα - για τις παραπάνω κατηγορίες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι συναλλαγές τους με τα υπόλοιπα χρήματα του μισθού ή της συνταξής τους θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά με πλαστικό χρήμα, δηλαδή χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτας.

Το μέτρο - σοκ, αν ισχύσει, εκτιμάται ότι θα «αγγίξει» περί τα 3,2 εκατ. δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους. Τονίζεται πάντως, ότι στις προβλέψεις του ΥΠΟΙΚ προβλέπεται η εξαίρεση συνταξιούχων άνω των 75 ετών και όσων ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου η χρήση του πλαστικού χρήματος δεν είναι το ίδιο εύκολη όσο στα αστικά κέντρα και την υπόλοιπη περιφέρεια.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το μέτρο αυτό θεωρείται αντισυνταγματικό αφού διαχωρίζει τους Έλληνες πολίτες σε δύο κατηγορίες (!) όσον αφορά τις τραπεζικές συναλλαγές και την διαχείριση των εισοδημάτων τους.