Ν.Δ.: Και επίσημα υποψήφιοι για την προεδρία oι Μεϊμεράκης, Τζιτζικώστας και Μητσοτάκης - Υποψήφιος και ο Αδωνις Γεωργιάδης

ΜΕΤΑ τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, την υποψηφιότητά του για την αρχηγία της ΝΔ κατέθεσε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος ευχαρίστησε δημόσια τα 50 στελέχη που τον στήριξαν με την υπογραφή τους.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως «αυτό που βιώνει η χώρα μας δεν είναι απλά μία κρίση, είναι παρακμή» επισημαίνοντας πως η απογοήτευση των πολιτών δεν έχει να κάνει μόνο με τα οικονομικά αλλά και με την έλλειψη οράματος. «Χρειάζεται μία άλλη νοοτροπία, χρειαζόμαστε τη στήριξη και την επιβράβευση της δημιουργικότητας» αλλά και ένα κράτος που να λειτουργεί, σημείωσε.  

Όπως ανέφερε, οι μάχες θα δοθούν το επόμενο διάστημα μαζί με τους πολίτες. «Βγαίνω μπροστά μαζί με τη γενιά μου για να εμπνεύσουμε και να αλλάξουμε όσα μας κρατούν στο χθες, τολμάμε να ελπίζουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ κατέθεσε επίσημα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Σε δηλώσεις του, αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που υπέγραψαν την υποψηφιότητά του τόνισε πως προσβλέπει σε έναν δημιουργικό και ουσιαστικό διάλογο με τους συνυποψηφίους του για το μέλλον της ΝΔ. 

«Ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ: ότι από τη στροφή της ΝΔ στην κοινωνία, το κόμμα μας θα βγει πολύ πιο ενωμένο και πολύ πιο ισχυρό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Υποψήφιος για την ηγεσία της Ν.Δ. και ο Αδωνις Γεωργιάδης
 
Ένα βήμα πριν τη συγκέντρωση των απαιτούμενων 50 υπογραφών, που θα ξεκλειδώσουν και επίσημα την υποβολή της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, φέρεται να είναι ο βουλευτής και πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

"Θα τις κλείσω τις 50 υπογραφές. Θα κλείσουμε”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας πριν λίγο σε οικονομική ιστοσελίδα.


Σύμφωνα με πληροφορίες μας η επιτροπή απέρριψε την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη λόγω εκπρόθεσμης υποβολής της υποψηφιότητας του. Ο κ. Γεωργιάδης τη στιγμή αυτή υποβάλλει ένσταση στην οργανωτική επιτροπή της ΝΔ.

Η ΚΕΦΕ της ΝΔ έκανε δεκτή τελικά η υποψηφιότητα Αδ. Γεωργιάδη 
Δεκτή έκανε το πρωί του Σαββάτου η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ την ένσταση του Αδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την απόρριψη της υποψηφιότητάς του για την προεδρία, ως εκπρόθεσμής.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο κ. Γεωργιάδης προστίθεται στη λίστα των υποψηφίων και θα αντιμετωπίσει τους κ.κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, Κυριάκο Μητσοτάκη και Απόστολο Τζιτζικώντας, στην κούρσα για τον «γαλάζιο» θώκο.

Από το βράδυ της Παρασκευής, την αντίθεσή τους στην αρχική απόφαση της ΚΕΦΕ να απορρίψει την υποψηφιότητα του Άδωνη Γεωργιάδη, είχαν εκφράσει δημοσίως οι τρεις έταιροι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ, καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ήδη κατά τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, ζήτησε να γίνει αποδεκτή η υποψηφιότητα Γεωργιάδη. Συγκεκριμένα ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείο του Προέδρου της ΝΔ Σωτήρης Κορομάντζος διεμήνυσε τη θετική γνώμη του κ. Μεϊμαράκη. Μετά τα όσα ακολούθησαν, συνεργάτες του έκαναν λόγο για οργή του Ευ. Μεϊμαράκη και στόχευαν τον επικεφαλής της ΚΕΦΕ και Γραμματέα του κόμματος κ. Ανδ. Παπαμιμίκο με τον οποίο, όπως έλεγαν, «ο κ. Μεϊμαράκης έχει ως γνωστόν τις χειρότερες των σχέσεων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Τουίτερ δήλωσε: «Δεν συμφωνώ στην απόρριψη της υποψηφιότητας Γεωργιάδη. Υπερβολική προσκόλληση στον τύπο από την ΚΕΦΕ»

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας επίσης μέσω Τουίτερ δήλωσε πως: «Κακώς ακυρώνεται η υποψηφιότητα του Άδωνη Γεωργιάδη. Θα πρέπει να συμμετέχει κανονικά εφόσον έχει τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών.

Ο Αντώνης Σαμαράς σχετικά με την απόφαση της ΚΕΦΕ να απορρίψει την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη έκανε της εξής δήλωση: «Αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ απόφαση. Ελπίζω να την αλλάξουν αμέσως».


Τελευταία ενημέρωση 11:00, Σάββατο 03/9/2015