Το ΣΧΕΔΙΟ Β' για την απεργία της 12ης Νοέμβρη 2015

Αλέκος Αλαβάνος, ΣΧΕΔΙΟ Β',
ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι πρέπει να βρεθούν όλοι στους δρόμους. Παρά τις δικαιολογημένες ενστάσεις για το ρόλο των συνδικαλιστικών ηγεσιών απέναντι στις μνημονιακές κυβερνήσεις, η Κυβέρνηση Σύριζα -ΑΝΕΛ πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπη με την ισχυρή αντίδραση των εργαζομένων
για τη μνημονιακή πολιτική της αλλά και για τον ευτελισμό των αξιών της αριστεράς.

«Χωρίς αιδώ» έφερε στη Βουλή και ψήφισε μαζί με τα άλλα μνημονιακά κόμματα το τρίτο μνημόνιο με το οποίο ολοκληρώνεται η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης , της δημόσιας υγείας και παιδείας και η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Δικό της έργο είναι και η μείωση της κατώτατης σύνταξης. Νέες μειώσεις των συντάξεων «επαγγέλλεται» ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας , με τους νέους φόρους και τα νέα ισοδύναμα και όσα έπονται τους επόμενους μήνες η κυβέρνηση Τσίπρα βαθαίνει την εξαθλίωση των εργαζομένων και συνταξιούχων.

Αν υπάρχει κάποια ελπίδα ανατροπής της πολιτικής της Ε.Ε-ΔΝΤ και της συγκυβέρνησης Σύριζα- ΑΝΕΛ, αυτό θα κριθεί από την απόφαση των εργαζομένων να αποκρούσουν την πολιτική αυτή παντού, στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στους δρόμους. Η αντίσταση των εργαζομένων μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μια άλλη πολιτική, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς χρέος, χωρίς το θανάσιμο εναγκαλισμό του ευρώ, χωρίς τρόικα και μνημόνια.

Το ΣΧΕΔΙΟ Β' θα συμμετάσχει στην απεργία και στα συλλαλητήρια. Ώρα 11.00 με αφετηρία το Μουσείο- Πολυτεχνείο.