Επικαιροητα

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΧΑΛΚΙΔΑ WEATHER

Δώρο στις τράπεζες 7-8 δις και αφελληνισμός των τραπεζών!

Σε ένα μεγάλο και σκανδαλώδες ''δώρο'' στα ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια που θα συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τελικά θα ελέγξουν τις τελευταίες, όπως όλα βεβαιώνουν, κατέληξαν το νομοσχέδιο και οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τις τράπεζες.

Είναι εξωφρενικό αυτήν την ώρα να δανείζεται ο πενόμενος και υπερφορολογούμενος ελληνικός λαός πάνω από 8 δις, με βάση μέτριους υπολογισμούς, προκειμένου τα ξένα funds να μπορέσουν να ελέγξουν τις τράπεζες. Ακόμα χειρότερα το σκάνδαλο παίρνει τις διαστάσεις του αδικήματος της απιστίας απέναντι στο δημόσιο, αφού τα δις του δημοσίου, όπως και τα 37 δις της προηγούμενης ανακεφαλαιοποίησης, δεν πρόκειται, μάλλον, να ανακτηθούν ποτέ.

ΛΑ.Ε.:  Μέγα πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο το ''δώρο'' πολλών δις στις Τράπεζες!

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε σχέση με το μέγα σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης, έκανε μια άκρως ουσιαστική και αποκαλυπτική δήλωση, η οποία, όμως απεσιωπήθη πλήρως από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο λόγος της αποσιώπησης είναι απλός: η δήλωση ξεσκέπαζε πλήρως το βρώμικο παιχνίδι κυβέρνησης – Τραπεζών αλλά και των άλλων μνημονιακών κομμάτων:

Oλόκληρη η δήλωση του Παναγ. Λαφαζάνη έχει ως εξής:
''Η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών που προωθεί η κυβέρνηση Τσίπρα, με τη πλήρη συναίνεση ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού και Ένωση Κεντρώων και ακολουθώντας κατά πόδας το εγκληματικό έργο των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, συνιστά μέγα πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο.

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά ''φεσώνει'' άγρια τους πενόμενους και υπερφορολογούμενουςπολίτες με πολλά δις. ευρώ, προκειμένου να παραδοθούν ληστρικά και, σχεδόν, πλήρως οι τράπεζες σε ιδιωτικά χέρια για να πνίγουν ακόμα περισσότερο την οικονομία και την κοινωνία.
Η μόνη πραγματική διαφορά της παρούσας ανακεφαλαιοποίησης ,σε σχέση με τις προηγούμενες, είναι ότι οι τράπεζες με τα δις. του δημοσίου οδηγούνται πιθανότατα και σε πλήρη ''αφελληνισμό'', περνώντας απ' ευθείας οι ίδιες και οι διοικήσεις τους σε ξένα κερδοσκοπικά χέρια. Πράγμα που θα έχει ακόμα πιοανελέητες συνέπειες για την βυθισμένη σε ύφεση οικονομία αλλά και για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, για τα σπίτια των πολιτών και για τις υπερχρεωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το δημόσιο, όπως δεν ανέκτησε τα δεκάδες δις. από την προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση, έτσι θα απολέσει, στη ''μαύρη'' τρύπα των μνημονιακών πολιτικών και της ιδιωτικής τραπεζικής κερδοσκοπίας, και τα νέα δις. της τωρινής ανακεφαλαιοποίησης.


Η διασπάθιση, όμως, δημοσίου χρήματος, σε όφελος ιδιωτικών συμφερόντων δεν προκαλεί μόνο πελώριες πολιτικές ευθύνες αλλά συνιστά και βαρύτατο ποινικό αδίκημα.''

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *