Λαβωμένη βγήκε η κυβέρνηση από την ψήφιση του νομοσχεδίου

ΑΝΕΛ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ,
ΛΑΒΩΜΕΝΗ βγήκε η κυβέρνηση από την ψήφιση του νομοσχεδίου. Σε σύνολο 290 ψηφισάντων, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής με 153 ΝΑΙ και 137 ΟΧΙ. Την αρχή του νομοσχεδίου καταψήφισε σύσσωμη η Αντιπολίτευση (137 ψήφοι) όπως και όλα τα άρθρα του καταψήφισαν η ΝΔ, η ΧΑ και η Ένωση Κεντρώων.


Στην ονομαστική ψηφοφορία, που διεξήχθη με αίτημα του ΚΚΕ, η Δημοκρτική Συμπράταξη υπερψήφισε τα άρθρα 1 και 18 και καταψήφισε τα υπόλοιπα, ενώ το Ποτάμι υπερψήφισε τα άρθρα 1,11 και 16 και καταψήφισε τα άλλα.

Ο βουλευτής Β Αθήνας, Στάθης Παναγούλης, ο οποίος ήταν απών από τη διαδικασία διαγράφηκε από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ όπως γνωστοποιήθηκε σε επιστολή που απέστειλε προς το προεδρείο της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Απώλεια -αν και αναμενόμενη σε μεγάλο βαθμό- για την κυβερνητική πλειοψηφία σημειώθηκε και από τον βουλευτή Αχαΐας, Νίκο Νικολόπουλο, που είχε προαναγγείλει πως δεν θα ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου. Ο κ. Νικολόπουλος διαγράφηκε από την Κ.Ο των Ανεξάρτητων Ελλήνων ύστερα από απόφαση του Πάνου Καμμένου που γνωστοποιήθηκε από το προεδρείο της Βουλής. 

Η παραίτηση-αποπομπή του Γαβριήλ Σακελλαρίδη δεν επηρέασε την ψηφοφορία αφού αντικαταστάθηκε "εγκαίρως" από τον πρώτος επιλαχόντα στην Α' Αθήνας, Χριστόφορο Βερναρδάκη, Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης