Επικαιροητα

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΧΑΛΚΙΔΑ WEATHER

Πανελλαδικό συλλαλητήριο Αγροτών και Κτηνοτρόφων στο Σύνταγμα ενάντια στο φορολογικό και ασφαλιστικό τους καθεστώς

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ κινητοποίηση πραγματοποιούν αυτή την ώρα αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη τη χώρα στην πλατεία Συντάγματος, αντιδρώντας στα νέα μέτρα στο φορολογικό και ασφαλιστικό τους καθεστώς. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι πωλητές και παραγωγοί Λαϊκών Αγορών, οι οποίοι καλούν σε προσυγκεντρώσεις στην πλατεία Κάνιγγος και στην πλατεία Βάθη, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Εκπρόσωποι όλων των παραγωγικών φορέων του πρωτογενή τομέα συναντώνται αυτή την ώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, με μοναδικό θέμα την αυριανή μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση. Σκοπός της συνάντησης είναι ο συντονισμός όλων των δυνάμεων –γεωργών, κτηνοτρόφων, αλιέων, μελισσοκόμων, πωλητών λαϊκών αγορών- που θα καταλήξουν αύριο το πρωί, στις 11.00, στο Σύνταγμα και οι περαιτέρω δυναμικές κινητοποιήσεις τους.

«Ο πρωτογενής τομέας, ίσως για πρώτη φορά, είναι τόσο ενωμένος όσο ποτέ. Όλοι οι παραγωγικοί κλάδοι, βλέποντας τα μέτρα τα οποία καταστρέφουν την ελληνική παραγωγή, έχουν σκοπό να προβάλουν σθεναρή αντίσταση απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικας και την εκτέλεση των εντολών από όλο το πολιτικό σύστημα. Η απαίτηση που έχουν οι αγρότες είναι απλή: Δικαίωμα στην παραγωγή. Δικαίωμα στη ζωή», δήλωσε αποκλειστικά στο agrocapital o Χρήστος Γκόντιας από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Παναγής, από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών δήλωσε χθες ότι «η αυριανή κινητοποίηση είναι ένα πολιτικό χτύπημα... Η μαζικότητα και η συλλογικότητα της κινητοποίησης θα είναι μεγάλη», με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών της πανελλαδικής κινητοποίησης να κάνουν λόγο για πολύ αριθμό συμμετεχόντων. Με λεωφορεία, ΙΧ και πλοία οι εκπρόσωποι του αγροτικού τομέα καταφθάνουν στην Αθήνα με τελικό προορισμό την πλατεία Συντάγματος.

«Μπροστά στη λαίλαπα των μέτρων που θα καταστρέψουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, μόνο μια δυνατότητα υπάρχει: αντίστασης και αυτή είναι η ενωμένη συλλογική και οργανωμένη πάλη όλων των κλάδων του αγροτικού τομέα, οι οποίοι σήμερα δεν έχουν εναλλακτική λύση και ούτε μπορούν να προβούν σε κινητοποιήσεις προσχηματικού χαρακτήρα για τον απλούστατο λόγο ότι από τη μάχη αυτή αν δεν βγούμε νικητές θα παραμείνουμε ραγιάδες εμείς και τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας. Η κινητοποίηση αυτή πρέπει να αναδείξει τη δυναμική του αγροτικού τομέα και, αν απαιτηθεί ρήξη με την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους του διεθνούς κεφαλαίου, πρέπει αυτή να πραγματοποιηθεί», τόνισε ο Δημήτρης Κοτσόργιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Παράκτιων Επαγγελματιών Αλιέων. 

"Απόβαση" Κρητικών αγροτών στην Αθήνα 

Εκατοντάδες αγρότες από όλη τη χώρα, με πάνω από 4.000 Κρητικούς, φτάνουν από το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος, για τη μαζικότερη αγροτική διαμαρτυρία που έχει πραγματοποιηθεί σε Αττικό έδαφος τις τελευταίες δεκαετίες, όπως προοιωνίζει η μεγάλη συμμετοχή των παραγωγών, που σύμφωνα με εκτιμήσεις των διοργανωτών ενδέχεται να ξεπεράσει και τα 10.000 άτομα. Ήδη, από αργά το απόγευμα τη Τρίτης έφτασαν στην Αθήνα με ιδιωτικά αυτοκίνητα χιλιάδες αγρότες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ η κάθοδος των αγροτικών "καραβανιών" κορυφώνεται το πρωί της Τετάρτης.

Τελευταίες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κοντά στις περίπου 4.000 Κρητικούς που φτάνουν σταδιακά (από τις 6.30 το πρωί) της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου στο λιμάνι του Πειραιά, με τελικό προορισμό το Σύνταγμα και σκοπό να διαμαρτυρηθούν στις 11 το πρωί, ενάντια στα μέτρα σε ασφαλιστικό και φορολογικό, που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ μεγάλη αναμένεται η συμμετοχή αγροτών από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.

Παρών δηλώνουν οι αγρότες από την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη, ΄Ήπειρο, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και τα νησιά στο Σύνταγμα ενώσουν τις φωνές τους, εναντίον των μέτρων που τους εξαντλούν ως οικογενειάρχες και εκμεταλλεύσεις.

Οι αγρότες προσπαθούν να προσεγγίσουν την πλατεία Συντάγματος με τα λεωφορεία τους, ωστόσο με τις εντολές της Αστυνομίας. Μεταξύ άλλων αντιπροσωπεία τους, θα μεταβεί στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και στη Βουλή, για να παραδοθεί σε πολιτική ηγεσία και βουλευτές, το πλαίσιο των αιτημάτων με αιχμές τη φορολογία και το ασφαλιστικό.

«Ήδη στο Σύνταγμα έχουν φτάσει μόνο από την κεντρική και δυτική Μακεδονία περισσότερα από 40 λεωφορεία» δήλωσε ο συντονιστής της Πρωτοβουλίας Αγροτών Θοδωρής Παπακωνσταντίνου. Να σημειωθεί ότι στη διαμαρτυρία συμμετέχουν η επιτροπή αγώνα Κρήτης, το πανελλήνιο συντονιστικό αγροτών, η επιτροπή των συνεταιριστών, η Πρωτοβουλία Αγροτών, οι πτηνοτρόφοι (ΠΕΟΠΠ), δασικοί συνεταιρισμοί, το συντονιστικό Ηπείρου, αγρότες Αν. Μακεδονίας - Θράκης, οι αγροτικοί σύλλογοι της Πέλλας, ΠΕΚ, ΣΕΚ, Ομοσπονδία Λαϊκών Αγορών και πολλοί άλλοι φορείς των αγροτών, με εξαίρεση την ΠΑΣΥ, που με τους συλλόγους και την ΕΟΑΣΝΛ προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από το συλλαλητήριο της Αγιάς στις 19 Νοεμβρίου.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *