Οι τοκογλύφοι-δανειστές εκβιάζουν με το χρέος και ζητούν απορρύθμιση σε εργασιακά, ασφαλιστικό και συνδικαλιστικό!

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΧΡΕΟΣ
Οι εκβιασμοί συνήθεις και γνώριμοι. Γίνονται, με σκοπό να προετοιμάσουν το έδαφος για μια αλλαγή επί τα χείρω στον κόσμο της εργασίας. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά», οι τοκογλύφοι εκβιάζουν με το χρέος, προκειμένου να υπάρξουν επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό, στα εργασιακά και στο συνδικαλιστικό νόμο.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι θα θεωρηθεί ως «μονομερή ενέργεια» οποιδήποτε νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή, προτού αρχίσουν οι νέες «διαπραγματεύσεις» το Γενάρη. Ειδικότερα: Με αντάλλαγμα τη διευθέτηση του χρέους, οι δανειστές απαιτούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε σκληρές αλλαγές, εκτός από το ασφαλιστικό, και στα εργασιακά. Διαμηνύουν, δε, ότι η ελάφρυνση στο δημόσιο χρέος θα είναι ανάλογη με το ύψος των παρεμβάσεων στους δύο αυτούς τομείς.

Ουσιαστικά, ζητούν να θεσμοθετηθεί ένα «πακέτο», στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης, που θα περιλαμβάνει: απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, αλλαγή στον τρόπο κήρυξης απεργιών, νέες μειώσεις στις συντάξεις, θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για τις πρόωρες συντάξεις, δραστικό περιορισμό των προνοιακών επιδομάτων.

«Αιχμή του δόρατος» στο νέο εκβιασμό είναι το ΔΝΤ, αλλά συναινεί και η Κομισιόν, ο εκπρόσωπος της οποίας στην τρόικα, ο Ντέκλαν Κοστέλο, έχει δηλώσει πρόσφατα ότι οι «θεσμοί» αναμένουν να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης σε ασφαλιστικό και εργασιακά.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΑΓΟΡΑ» 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου