Συναγερμός στην Ευρώπη: Προειδοποίηση για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση σε πρωτεύουσες της «γηραιάς» ηπείρου πριν από την Πρωτοχρονιά

Τρομοκρατία, ΕΥΡΩΠΗ,
ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές όλων των χωρών της Ευρώπης, έπειτα από προειδοποίηση για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση σε πρωτεύουσες και πόλεις της «γηραιάς» ηπείρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωννα με το kontanews.gr, προειδοποίηση για το ενδεχόμενο επίθεσης με βόμβα ή με όπλα πριν από την πρωτοχρονιά έχουν λάβει πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες από «φιλική υπηρεσία πληροφοριών», σύμφωνα με την αυστριακή αστυνομία.

«Αναφέρθηκαν πολλά ονόματα πιθανών δραστών, τα οποία ελέγχθηκαν και η έρευνα που βασίστηκε σε αυτούς τους ελέγχους, μέχρι στιγμής, δεν έχει αποφέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα», σημειώνεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την αστυνομία της Αυστρίας, έξι εβδομάδες μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

«Πριν από τα Χριστούγεννα εστάλη μια προειδοποίηση από μια φιλική υπηρεσία πληροφοριών σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που έλεγε ότι θα μπορούσε να σημειωθεί μια επίθεση με εκρηκτικά ή με πυροβολισμούς στην περίοδο μεταξύ των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς σε πολυσύχναστους χώρους», αναφέρει η ανακοίνωση της αυστριακής αστυνομίας.

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε ποια υπηρεσία και από ποια χώρα έστειλε αυτήν την προειδοποίηση αλλά ζήτησε από τους Αυστριακούς πολίτες την «κατανόησή» τους για την εντατικοποίηση των ελέγχων.

Ακόμα, στα επιπρόσθετα μέτρα που εφαρμόζονται περιλαμβάνονται η ενίσχυση της φύλαξης σε πολυσύχναστους χώρους και ειδικότερα σε εκδηλώσεις και κυκλοφοριακούς κόμβους.

Παράλληλα, έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι ταυτότητας και αντικειμένων, όπως σακιδίων, στα οποία θα ήταν δυνατόν να μεταφέρει κανείς εκρηκτικές ύλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου