Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, διευκρίνισε η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, Φον Τισενχάουζεν, παρέφρασε τη γνωστή φράση από την προεδρική προεκλογική εκστρατεία του Μπιλ Κλίντον στις ΗΠΑ το 1992...
"Δεν επρόκειτο επουδενί για προσβολή" προς τον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, αναφερόμενη στη φράση "Είναι η εφαρμογή, ανόητε!" που χρησιμοποίησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη χθεσινή συζήτηση στο Νταβός, στην οποία συμμετείχε και ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, διευκρίνισε η Φον Τισενχάουζεν, παρέφρασε τη γνωστή φράση από την προεδρική προεκλογική εκστρατεία του Μπιλ Κλίντον στις ΗΠΑ το 1992, "Είναι η οικονομία, ανόητε!", η έμπνευση της οποίας ανήκει στον επικεφαλής της καμπάνιας του Τζέιμς Κάρβιλ- κάτι που, όπως επισήμανε η εκπρόσωπος, έχει κάνει και κατά το παρελθόν, σε συνεντεύξεις του.

"Μπορώ να σας καθησυχάσω ότι δεν επρόκειτο επουδενί για προσβολή", δήλωσε η ίδια και εξήγησε ότι η φράση χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να καταστεί σαφές ότι στην Ευρώπη υπάρχει μεγάλη ανάγκη να εφαρμόζονται οι συμφωνίες - και στον οικονομικό και στον πολιτικό τομέα. "Δεν μπορώ παρά να απορρίψω την υπόθεση", ότι αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα "ανόητο", επανέλαβε η Φον Τισενχάουζεν και προσέθεσε ότι και η ίδια βρισκόταν στο Νταβός και δεν σχημάτισε τέτοια άποψη.