Στα πρόθυρα οικονομικής χρεοκοπίας η Εκκλησία της Ελλάδος!

Ενα βήμα πριν από τη "οικονομική" χρεοκοπία βρίσκεται η Εκκλησία της Ελλάδος, καθώς τα έσοδα στερεύουν και οι φόροι αυξάνονται...


Ηδη, εμβληματικές μονές της Αττικής, όπως η Μονή Πετράκη και η Μονή Πεντέλης, αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα και έχουν προχωρήσει ουσιαστικά σε στάση πληρωμών. 

Σύμφωνα μρ την kathimerini.gr, οι μονές αυτές δυσκολεύονται στην καταβολή των μισθών των υπαλλήλων τους, πληρώνουν με έναντι, ζητούν διακανονισμό με την εφορία για τον ΕΝΦΙΑ και πωλούν ακίνητα για να αντιμετωπίσουν τα λειτουργικά τους έξοδα.

Αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύει η ομαλή λειτουργία των κοινωνικών προγραμμάτων της Εκκλησίας, όπως τα συσσίτια για τους απόρους, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει ντόμινο κοινωνικών εξελίξεων καθώς η Εκκλησία είναι από τους βασικούς πυλώνες αντιμετώπισης της πολύπλευρης κρίσης στη χώρα μας. 

Την ίδια στιγμή, όχι μόνο δεν έχει ενεργοποιηθεί η συνεργασία Πολιτείας – Εκκλησίας για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας αλλά η Πολιτεία υψώνει εμπόδια στην προσέλκυση επενδύσεων ενώ παραμένουν ανοιχτά τα προβλήματα που έχει η Εκκλησία με ακίνητα-φιλέτα. 

Συνολικά 123 ακίνητα της Εκκλησίας σε Αθήνα, Βουλιαγμένη, Πειραιά και Θεσσαλονίκη παραμένουν δεσμευμένα, δηλαδή ενώ έχουν απαλλοτριωθεί, η Εκκλησία δεν έχει αποζημιωθεί και ταυτόχρονα δεν μπορεί να τα αξιοποιήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου