Ν. ΧΟΥΝΤΗΣ: «ΑΝΙΚΑΝΗ Η Ε.Ε. ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ THN ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ..» [Video]

Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, Νίκου Χουντή, στο Ευρωκοινοβούλιο για την προσφυγική κρίση τονίζοντας ότι: «Υποκριτική και αδύναμη η ΕΕ να εφαρμόσει μια ευρωπαϊκή λύση για το προσφυγικό, αντίθετα από την εκβιαστική επιβολή πολιτικών λιτότητας.»


«Το ότι η ΕΕ ήταν και είναι υποκριτική στο προσφυγικό το ξέραμε. Τώρα με την τελευταία απόφαση, με τις δικές σας δηλώσεις, θέλετε να μας πείτε ότι είστε αδύναμοι ή και ανίκανοι να εφαρμόσετε μια ευρωπαϊκή λύση για το προσφυγικό.» ονισε ο Νίκος Χουντής.
 
Ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Νίκος Χουντής στην παρέμβασή του στη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφορικά με τις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό τόνισε μεταξύ άλλων:

«Το ότι η ΕΕ ήταν και είναι υποκριτική στο προσφυγικό το ξέραμε. Τώρα με την τελευταία απόφαση, με τις δικές σας δηλώσεις, θέλετε να μας πείτε ότι είστε αδύναμοι ή και ανίκανοι να εφαρμόσετε μια ευρωπαϊκή λύση για το προσφυγικό.

Που είναι οι πανίσχυροι, άτεγκτοι θεσμοί της ΕΕ που επιβάλλουν μνημόνια, που επιβάλλουν εκβιαστικά πολιτικές λιτότητας;

Τώρα φταίνε άλλοι ή τώρα εσείς δεν μπορείτε να το κάνετε;

Οι δικές σας ευθύνες: Στην Ελλάδα το Γενάρη ήρθαν 68.000 πρόσφυγες. Έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα 6000 και προβλέπεται με αυτή την πολιτική να εγκλωβιστούν 1.000.000.

Κι εσείς τι κάνετε προκλητικά; Θέλετε να επαναφέρετε σε λειτουργία τον Κανονισμό του Δουβλίνου.

Τι άλλο κάνατε; Εμπλέξατε, δυστυχώς με τη σύμφωνη γνώμη και της ελληνικής κυβέρνησης και το ΝΑΤΟ, στρατικοποιώντας το Αιγαίο, οξύνοντας εκ των πραγμάτων το προσφυγικό πρόβλημα και βάζοντας την Ευρώπη και τη χώρα μου σε γεωπολιτικές ανακατατάξεις.

Πείτε καθαρά λοιπόν ότι με αυτά που κάνετε θέλετε να φορτώσετε όλο το βάρος στην Ελλάδα. Και αποφασίστε σε ποια Ευρώπη οδηγείτε τα πράγματα.»


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου