Εθελούσια έξοδος 5.500 τραπεζοϋπαλλήλων και λουκέτο σε 170 τραπεζικά υποκαταστήματα!

Σύμφωνα δημοσιογραφικές πληροφορίες από τους συνολικά 42.000 τραπεζουπαλλήλους που υπάρχουν στην Ελλάδα σε βάθος χρόνου οι 10.000 (23,8%) θα πρέπει να χάσουν την δουλειά τους, aυτό θα γίνει για να μειωθεί το κόστος λειτουργίας....


ΜΕΤΑ τις ανακεφαλαιοποιήσεις, με προγράμματα εθελουσίας εξόδου από τις τράπεζες με στόχο να αποχωρήσουν, σε πρώτη φάση, μέχρι και 5.500 υπάλληλοι και να υπάρξει ταυτόχρονη μείωση των υποκαταστημάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρώτη τράπεζα που θα ανακοινώσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου έως τις 15 Μαρτίου θα είναι η τράπεζα Πειραιώς. Οι τράπεζες που θα ακολουθήσουν είναι η Εθνική και η Eurobank.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Έθνος το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου σε κάθε τράπεζα θα αφορά:
  • Στην Πειραιώς για 1.750 άτομα.
  • Στην Εθνική για 1.600 άτομα.
  • Στην Eurobank για 1.000 άτομα.
  • Στην Alpha Bank για 170 άτομα.
Οι τράπεζες με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στοχεύουν στη συντομότερη δυνατή ολοκλήρωσή του, αν και οι πληροφορίες για τα κίνητρα αναφέρουν ότι στο πρόγραμμα οι τράπεζες θα κινηθούν χαμηλότερα από τα επίπεδα των περασμένων ετών όπου η αποζημίωση μαζί με τα bonus κινούνταν κοντά στα 180.000 ευρώ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επόμενο διάστημα οι τράπεζες σκοπεύουν να μειώσουν τα υποκαταστήματά τους κατά 170.

Τράπεζες, τραπεζοϋπάλληλοι,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.