Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για επίθεση στην Ελλάδα, λέει ο Τόσκας

Τρομοκρατία,
Δεν έχουν εντοπιστεί πυρήνες ή κινήσεις που να προκαλούν ανησυχία για πιθανή επίθεση στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα. Σε αυξημένη επιφυλακή η Αστυνομία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.


«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την Ελλάδα. Η χώρα μας δεν είναι στόχος για ιστορικούς λόγους, αλλά πρέπει να έχουμε το νου μας γιατί είμαστε πέρασμα πολλών ανθρώπων και βρισκόμαστε σε συνεργασία με άλλες κυβερνήσεις. Δεν έχουν εντοπιστεί πυρήνες ή κινήσεις που θα πρέπει να μας ανησυχούν» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος σημείωσε πως στην σύσκεψη της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου, συζητήθηκαν τα άμεσα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν, όχι λόγω της αύξησης του κινδύνου αλλά λόγω της επίθεσης. «Μας απασχολεί σε καθημερινή βάση το πώς θα βελτιώσουμε τα μέτρα ασφαλείας. Η επίθεση του Νοεμβρίου κινητοποίησε την κυβέρνηση που είχε λάβει τότε μέτρα για τη φύλαξη στόχων ξένων συμφερόντων. Με βάση αυτή την εμπειρία λάβαμε και σήμερα ανάλογα μέτρα» τόνισε.

Παράλληλα, η Αστυνομία βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, ενώ πρεσβείες και επιχειρήσεις ευρωπαϊκών συμφερόντων έχουν επιπλέον επιτήρηση. Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» οι έλεγχοι είναι αυξημένοι, ενώ το ίδιο αύξηση της επιτήρησης υπάρχει και στο Μετρό.
TPP

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου