State Department: Ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς στην Ευρώπη

ΗΠΑ, Ε.Ε.,
Προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τους πιθανούς κινδύνους μετακινήσεων εντός της Ευρώπης, μετά από τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.



ΓΙΑ ΤΟΥΣ πιθανούς κινδύνους μετακινήσεων εντός της Ευρώπης προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά από αρκετές επιθέσεις στην ήπειρο, μεταξύ των και αυτές νωρίτερα χθες στις Βρυξέλλες την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

«Οι τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν βραχυπρόθεσμα επιθέσεις σε όλη την Ευρώπη, στοχοποιώντας αθλητικές συγκεντρώσεις, τουριστικούς χώρους, εστιατόρια και μεταφορικά μέσα», είπε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. Προειδοποίησε τους Αμερικανούς πολίτες να είναι σε επιφυλακή όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους ή χρησιμοποιούν τα μαζικά μέσα συγκοινωνίας, να αποφεύγουν πολυπληθή μέρη και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια θρησκευτικών εορτών και σε μεγάλες διοργανώσεις και φεστιβάλ.

Εννέα Αμερικανοί βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματίες των πολύνεκρων βομβιστικών επιθέσεων, μετέδωσε χθες το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο ABC με ανάρτηση του στο Twitter, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. 

Η αμερικανική κυβέρνηση και η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών ανακοίνωσαν πως τρεις Μορμόνοι ιεραπόστολοι από τη Γιούτα και η οικογένεια ενός Αμερικανού στρατιωτικού είναι μεταξύ των τραυματιών από τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, ένα τμήμα του κεντρικού αεροσταθμού του διεθνούς αεροδρομίου του Ντένβερ εκκενώθηκε αργά σήμερα, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας διερευνούσαν μια πιθανή απειλή στην ασφάλεια του αεροδρομίου, ανέφεραν αξιωματούχοι του αεροδρομίου και μια ανάρτηση στο Twitter της διοίκησης του αεροδρομίου.

Η εκκένωση πραγματοποιήθηκε στη δυτική πλευρά του κεντρικού αεροσταθμού (τερματικοί σταθμοί 5 και 6), ενώ οι πτήσεις συνεχίζονται, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου