Εκλογές ΓΣΕΕ: Ενισχυμένες οι δυνάμεις της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ χθες - Κυριακή 20/3 - το απόγευμα η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στη ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο του 36ου Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας που έγινε στη Ρόδο. Θυμίζουμε, ότι οι έδρες στη διοίκηση της ΓΣΕΕ είναι 45.

Η ΠΑΣΚΕ είχε οριακή μείωση στο ποσοστό της και πήρε μία έδρα λιγότερη, παραμένοντας όμως στην πρώτη θέση παρά τη συμβιβαστικήμε κυβερνήσεις και εργοδότες πολιτική της στην ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Οι ταξικές αριστερές συνδικαλιστικές παρατάξεις και κάθε μία ξεχωριστά και όλες μαζί αύξησαν τα ποσοστά τους, περίπου στο 40%, χωρίς όμως να αλλάζει ο συσχετισμός δύναμης στη ΓΣΕΕ, που παραμένει υπέρ των δυνάμεων του συνδικαλιστικού συμβιβασμού.

Αυτό πλέον που προέχει είναι ο συντονισμός δράσης των δυνάμεων της συνδικαλιστικής Αριστεράς και ο συντονισμός των αγωνιστικών ταξικών πρωτοβάθμιων σωματείων, των Ομοσπονδιών και των εργατικών κέντρων, προκειμένου να συμβάλλουν στο αμέσως επόμενο διάστημα στον παλλαϊκό ξεσηκωμό εργαζομένων, συνταξιουχών, νέων, ανέργων επαγγελματιών, επιστημόνων και μιρομεσαίων αγροτών ενάντια στο νέο πακέτο μνημονιακών μέτρων με επίκεντρο το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Για να γίνουν καλύτερα κατανοητά τα αποτελέσματα, διευκρινίζουμε ότι:
  • Οι δυνάμεις της ΔΑΚΕ, που στο προηγούμενο συνέδριο συμμετείχαν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, σ' αυτό «κατέβηκαν» με δυο διαφορετικά ψηφοδέλτια, της ΔΑΚΕ και τις «Νέας Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων».
  • Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ με επικεφαλής το Θάνο Βασιλόπουλο συνεργάστηκαν σε αυτές τις αρχαιρεσίες με ένα τμήμα του ΕΜΕΙΣ με πρωτοβουλία του επικεφαλής του, Νίκου Φωτόπουλου και παρά την μείωση των αντιπροσώπων του συνεδρίου ενίσχυσαν τις δυνάμεις τους. Τα στελέχη του ΕΜΕΙΣ που δεν ακολούθησαν, συμμετείχαν με δικό τους ψηφοδέλτιο στις αρχαιρεσίες, διατηρώντας τον τίτλο ΕΜΕΙΣ.
Συνολικά, ψήφισαν 370 αντιπρόσωποι και βρέθηκαν 368 έγκυρα ψηφοδέλτια (από 423 έγκυρα στις προηγούμενες εκλογές).

Έλαβαν:
  1. ΠΑΣΚΕ, 119 ψήφους και 15 έδρες (146 και 16). Ποσοστό 32,33% από 34,52%. 
  2. ΔΑΣ, που στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ, 83 ψήφους και 10 έδρες, από 94 ψήφους και 10 έδρες. Ποσοστό 22,55% από 22,22%.
  3. ΔΑΚΕ, 67 ψήφους και 8 έδρες (103 και 11). Ποσοστό 18,2% από 24,35%.
  4. ΜΕΤΑ μαζί με το τμήμα του ΕΜΕΙΣ, 53 ψήφους και 7 έδρες (από 44 ψήφους και 5 έδρες). Ποσοστό 14,4% από 10,4%.
  5. Νέα Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων (Νέα ΔΑΚΕ), 31 ψήφους και 4 έδρες. Ποσοστό 8,42%.
  6. ΕΜΕΙΣ, 9 ψήφους και 1 έδρα (32 και 3). Ποσοστό 2,44% από 7,57%.
  7. «Αγωνιστική Ταξική Ενότητα», 6 ψήφους και καμιά έδρα (2 και καμιά). Ποσοστό 1,63% από 0,47%.
 ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

ΓΣΕΕ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ, 36ο Συνέδριο ΓΣΕΕ,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.