«Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την προσφυγική κρίση» ζητάει ο Μίχαλος από τον Τσίπρα!

Κωνσταντίνος Μίχαλος, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ,
Να επεξεργαστεί η κυβέρνηση ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την ενσωμάτωση των αναγνωρισμένων προσφύγων και τη διαχείριση των μεταναστών ζητάει ο Κ. Μίχαλος σε επιστολή του από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με θέμα την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα.


ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ η κυβέρνηση ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την ενσωμάτωση των αναγνωρισμένων προσφύγων και τη διαχείριση των μεταναστών που θα παραμείνουν στη χώρα, προτείνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας(ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με θέμα την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Μίχαλος, απαιτείται άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται με την παρεμπόδιση των εμπορικών μεταφορών από μέρους των μεταναστών, ενώ πλήττεται και η αξιοπιστία των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ τονίζει ότι πρέπει ταυτόχρονα να διασφαλιστεί η αξιοπρεπής διαβίωση των προσφύγων και να δημιουργηθούν συνθήκες τάξης και ασφάλειας.

Μεταξύ άλλων σημειώνεται στην επιστολή:

«Η σιδηροδρομική γραμμή στον καταυλισμό της Ειδομένης, βρίσκεται για πάνω από 15 ημέρες υπό κατάληψη, ενώ τα τελευταία 24ωρα έκλεισε και το κεντρικό λιμάνι της Χίου, λόγω της εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών που αντιδρούν στο ενδεχόμενο επαναπροώθησής τους στην Τουρκία.

Ακόμη, η παρεμπόδιση των εμπορικών μεταφορών έχει προκαλέσει ήδη σοβαρές άμεσες, αλλά και μακροπρόθεσμες συνέπειες. Το οικονομικό και χρονικό κόστος είναι τεράστιο για τις ελληνικές επιχειρήσεις, που αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές οδούς μεταφοράς, ενώ τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εξαγωγείς, οι οποίοι δεσμεύονται από συμβόλαια παράδοσης των προϊόντων τους. Το πλήγμα στην αξιοπιστία των ελληνικών επιχειρήσεων και της Ελλάδας ως κόμβου για το διεθνές διαμετακομιστικό εμπόριο, είναι από τώρα εμφανές.

Ήδη, μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες οι οποίες είχαν επιλέξει τον Πειραιά ως πύλη εισόδου των προϊόντων τους στην Κεντρική Ευρώπη, έχουν στραφεί σε εναλλακτικές επιλογές λιμένων, σε άλλες Βαλκανικές χώρες.

Επιπλέον, σε μια περίοδο κρίσιμη για τον τουρισμό, η Ελλάδα εμφανίζει στα διεθνή ΜΜΕ την εικόνα μιας χώρας όπου κυριαρχεί το χάος, οι τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών, η εντεινόμενη βία και η πλήρης αδυναμία της επίσημης Πολιτείας να διασφαλίσει την αξιοπρεπή διαβίωση των προσφύγων, αλλά και την τάξη και την ασφάλεια».

Ο κ. Μίχαλος υπογραμμίζει ακόμη ότι «η κυβέρνηση έχει ευθύνη να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες και να εφαρμόσει τα μέτρα που προβλέπονται από την εθνική νομοθεσία και από τη συμφωνία την οποία συνυπέγραψε με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου