Νέα εμπόδια από τους δανειστές! Το ΔΝΤ ζητά αύξηση στο ΦΠΑ του ρεύματος

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι οποίες δεν έχουν διαψευσθεί μέχρι τη στιγμή που γράφοντα αυτές οι γραμμές,, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, ζήτησε αύξηση του ΦΠΑ στο ρεύμα από 13% που είναι τώρα σε 23%. Πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξει κατακόρυφη αύξηση των τιμολογίων....


ΑΦΟΥ ανακοινώθηκε η αιφνιδιαστική αποχώρηση του κουαρτέτου από την Αθήνα, έγινε μετά από ώρες ότι αυτό έγινε λόγω εμπλοκής. Πληροφορίες λένε πως οι δανειστές ξεπέρασαν τα όρια με τις απαιτήσεις τους, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η συμφωνία για να κλείσει η αξιολόγηση.

Αναφέρεται λοιπόν ότι το ΔΝΤ, κυρίως, ζήτησε αύξηση στο ΦΠΑ στο ρεύμα από 13% που είναι τώρα σε 23%. Πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξει κατακόρυφη αύξηση των τιμολογίων.

Το δεύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις επικουρικές συντάξεις. Προκύπτει μάλιστα ότι δεν έχει συμφωνηθεί με τους ευρωπαίους δανειστές ακόμα η αύξηση των εισφορών από εργαζόμενους και εργοδότες. Οι ευρωπαίοι δανειστές βέβαια δέχονται το να υπάρξει ρήτρα βιωσιμότητας, πράγμα που σημαίνει ότι τα ασφαλιστικά ταμεία μπορούν να χρησιμοποιήσουν την περιουσία τους για να πληρώνουν συντάξεις. Το ΔΝΤ από τη μεριά του όμως δεν δέχεται κάτι τέτοιο. 

Τέλος αναφέρεται ότι προκειμένου να κλείσει η συμφωνία η κυβέρνηση θα υποχωρήσει στο ζήτημα της μείωσης των συντάξεων πάνω από τα 1.300 ευρώ, και όχι πάνω από τα 1.400 που έλεγε αρχικά το κυβερνητικό σχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου