Σε τουρκικές φυλακές καταλήγουν οι επαναπροωθούμενοι από την Ελλάδα (vid)

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, Τουρκία,
Μετανάστες που επαναπροωθήθηκαν από την Ελλάδα στην Τουρκία μεταφέρθηκαν σε κέντρο κράτησης στην πόλη Πεχλιβανκόι...


ΣOK προκαλούν οι εικόνες που μεταδίδει το ειδησεογραφικό δίκτυο Euronews που εμφανίζουν τους 325 πρόσφυγες που επαναπροώθησε η Ελλάδα μέσω Λέσβου στην Τουρκία να καταλήγουν σε κλειστή φυλακή ποινικών κρατουμένων της περιοχής Πεχλιβάνκοϊ στην επαρχία Κιρκλαρελί του Μαρμαρά.

Όπως ακούγεται και στο σπικάζ του βίντεο, οι απεγνωσμένοι πρόσφυγες περιμένουν να μάθουν για τη μοίρα τους, ενώ η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών (UNHCR) δηλώνει πως ακόμα δεν έχει αποκτήσει πρόσβαση στη συγκεκριμένη φυλακή(!..).

«Πίσω από τα κάγκελα,μετανάστες από το Πακιστάν, το Ιρακ, την Αίγυπτο και το Αφγανιστάν αγωνίζονται για την ελευθερία τους».

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κατήγγειλε πως δεν της έχει επιτραπεί ακόμα η πρόσβαση στις εν λόγω εγκαταστάσεις. 

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, από το Πεχλιβανκόι οι μετανάστες θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν στη χώρα προέλευσής τους. 

Την Παρασκευή 124 άτομα ταξίδεψαν από τη Λέσβο στο λιμάνι του Δικελί. Εκεί επιβιβάστηκαν σε πούλμαν με προορισμό το κέντρο κράτησης. 

Άλλοι 97 μετανάστες επέστρεψαν στην Τουρκία μέσω του μεθοριακού φυλακίου των Κήπων του Έβρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου