Εκτός ν/σ ο Μηχανισμός Δημοσιονομικής Διόρθωσης, ο γνωστός "αυτόματος κόφτης";

Eurogroup, ΔΝΤ, Μηχανισμό Δημοσιονομικής Διόρθωσης, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΧΡΕΟΣ,
Δεν θα έρθει στη Βουλή αυτό το Σαββατοκύριακο προς ψήφιση, ο Μηχανισμό Δημοσιονομικής Διόρθωσης, ο γνωστός "κόφτης" αλλά θα κατατεθεί ως τροπολογια μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου...


Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, του ιστoχώρου PressRoom.gr, οι διατάξεις για τον Μηχανισμό Δημοσιονομικής Διόρθωσης, ο γνωστός "κόφτης", για λόγους τεχνικής επεξεργασίας, όπως αναφέρει πηγή του υπουργείου Οικονομικών, δεν θα έρθουν στη Βουλή αυτό το Σαββατοκύριακο προς ψήφιση, αλλά θα κατατεθουν ως τροπολογια μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισενμπλουμ είχε σημειώσει πως δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουμε μία συμφωνία για την Ελλάδα στα τέλη Μαίου, αλλάζοντας εμφανώς τη μέχρι τώρα στάση του.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η εμπλοκή σχετικά με τον "κόφτη" συνδέεται με τις δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου της Ευρωζώνης "για μια δύσκολη αλλά όχι ανέφικτη" συνολική συμφωνία που θα ικανοποιεί και την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ και που θα μπορούσε να περιλαμβάνει το βασικό πακέτο μέτρων μαζί με τον μηχανισμό των εφεδρικών μέτρων αλλά και μια πολιτική συμφωνία για το χρέος.

Το "κακό σενάριο" σημαίνει ότι οι συζητήσεις για το χρέος συναρτώνται με το μέλλον του κόφτη, που σημαίνει ότι η συζήτηση για το μείζον πρόβλημα του χρέους δεν θα ξεκινήσει πριν τη διαπίστωση για την ανάγκη ενεργοποίησης ή μη του "κόφτη".

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η συζήτηση για το χρέος μπορεί να επιμικυνθεί μέχρι και το 2018.

Υπό αυτή την έννοια οι "τεχνικές δυσκολίες" που επικαλούνται στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για να περιληφθεί ο "κόφτης" στο νομοσχέδιο συνδέονται άμεσα με την αβεβαιότητα γύρω από την ρύθμιση και δεν είναι απλή πρόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου