Γερούν Ντάισελμπλουμ για συμφωνία στο Eurogroup: «Δεν έχει διασφαλιστεί και δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη...»

Γερούν Ντάισελμπλουμ,
Συγκεκριμένα, μιλώντας σε ολλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, επιχείρησε να κρατήσει χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις 24 Μαΐου, τονίζοντας ότι «δεν έχει διασφαλιστεί και δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη (η συμφωνία στο Eurogroup)», είπε χαρακτηριστικά...


Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας σε ολλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, επιχείρησε να κρατήσει χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις 24 Μαΐου, τονίζοντας ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει συμφωνία. «Δεν έχει διασφαλιστεί και δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη (η συμφωνία στο Eurogroup)», είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. 

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους, ο κ. Ντάισελμπλουμ φέρεται να επισήμανε πως η χώρα μας έχει μακράς διάρκειας χρέος, για το οποίο απολαμβάνει χαμηλά επιτόκια. Σημείωσε πάντως πως η Ελλάδα έχει κάνει κάποια σημαντικά βήματα στην πορεία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Με αυτές τις δηλώσεις του ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ουσιαστικά απορρίπτει την πρόταση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, η οποία περιλαμβάνει το «πάγωμα» της καταβολής δόσεων ή κεφαλαίου έως το 2040 με επιτόκιο 1,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου