«Νέα Δεξιά»: Μιά άλλη ...ΝΔ φτιάχνει ο Φαήλος Κρανιδιώτης

Κόμμα με το όνομα «Νέα Δεξιά» (Ν.Δ. σε συντομία) ιδρύει ο Φαήλος Κρανιδιώτης με αίτημα που κατέθεσε το μεσημέρι της Παρασκευής στον Αρειο Πάγο...


 
Με τον τίτλο «Νέα Δεξιά» και με έμβλημα έναν αετό σε χρώματα κόκκινο και μπλε («Κόκκινο γιατί δεν παραχωρούμε την κοινωνική ευαισθησία στην Αριστερά και μπλε γιατί δεν χαρίζουμε το έθνος στην Ακροδεξιά», ανέφερε στην «Κ» ο ιδρυτής), το νέο σχήμα είναι το δεύτερο που συγκροτείται στα «πλευρά» της Νέας Δημοκρατίας, με προφανή επιδίωξη να εκμεταλλευτεί την προς το Κέντρο τροχιά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είχε προηγηθεί η Εθνική Ενότητα των κ. Γ. Καρατζαφέρη και Τ. Μπαλτάκου, οι οποίοι μάλιστα είχαν ζητήσει και τη σύμπραξη του κ. Κρανιδιώτη.

Η επίσημη παρουσίαση του νέου σχήματος προγραμματίζεται για τη Δευτέρα, οπότε και θα παρουσιαστεί η ιδρυτική διακήρυξη, αλλά και ένας πρώτος αριθμός στελεχών. Ο κ. Κρανιδιώτης ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στη Β΄ Πειραιά, χωρίς πάντως να επιτύχει να εκλεγεί.

Όπως είναι γνωστό, ο Φαήλος Κρανιδιώτης διεγράφη στις 16 Μαρτίου από τη Νέα Δημοκρατία, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το ώς τότε στέλεχος της ΝΔ είχε προχωρήσει σε ανάρτηση στο twitter μιλώντας για «εκτέλεση» του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα επειδή είχε αναφερθεί στην ΠΓΔΜ με τον όρο «Μακεδονία».

Το επίμαχο tweet του Φαήλου Κρανιδιώτη ανέφερε: «Βρε το Μουζάλα. Το αμολησε το "Μακεδονία" για τα Σκόπια σε εθνική μετάδοση. Ο Τσίμας ο γεροκνίτης ρίγισε από την Σνοφίτικη ηδονή αλλά το πέρασε ντούκου για να μην καρφωθεί. Εξι ακόμη κυπαρίσσια στο Γουδί, τομάρια, κι εγώ εθελοντής να σας δέσω τα χέρια με σύρμα το χάραμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου