ΠΟΥΤΙΝ: ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΟΤΙΕΣ ΟΔΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε.

South Stream, Ε.Ε., ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΥΤΙΝ, ΡΩΣΙΑ,

Το θέμα των Νοτίων Οδών για την παράδοση της Ρωσικής ενέργειας προς την Ευρώπη παραμένει στην ημερήσια διάταξη, παρά την περιστολή του ‘South Stream’, λόγω της μη εποικοδομητικής θέσης των Αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με το ria.ru.

Από το 2006, η Gazprom έχει προωθήσει ενεργά το έργο του «South Stream». Ωστόσο, μετά από ένα ορισμένο στάδιο η εκτέλεσή του έγινε αδύνατη λόγω της μη εποικοδομητικής θέσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παρά το γεγονός ότι ήμασταν αναγκασμένοι να καταργήσουμε το σχέδιο, το θέμα για τις νότιες διαδρομές παράδοσης των ενεργειακών μας πόρων στα κράτη μέλη της ΕΕ παραμένει στην ημερήσια διάταξη», – δήλωσε ο Πούτιν σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην ελληνική εφημερίδα "Καθημερινή", πριν από την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Ο Ρώσος ηγέτης προτίθεται να επισκεφθεί την Ελλάδα στις 27 – 28 Μάιος.

Ο Πούτιν υπενθύμισε ότι η Ρωσία εδώ και δύο δεκαετίες, σταθερά και αξιόπιστα προμηθεύει την Ελλάδα με φυσικό αέριο.

«Η τρέχουσα σύμβαση με την Ελλάδα παρατάθηκε μέχρι το 2026 με ευνοϊκούς όρους. Γνωρίζοντας σχετικά τους υπολογισμούς της Ελληνικής ηγεσίας να μετατρέψουν τη χώρα σε ένα σημαντικό κόμβο στην περιοχή των Βαλκανίων, έχουμε συμπεριλάβει την Ελλάδα στα σχέδια για να αυξηθεί η παροχή υδρογονανθράκων στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη », – πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Είπε ότι τον Φεβρουάριο στη Ρώμη από τους επικεφαλής της «Gazprom» της Ιταλικής εταιρείας «Edison» και της Ελληνικής «ΔΕΠΑ» υπεγράφη ένα μνημόνιο κατανόησης όσον αφορά την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου κάτω από τη Μαύρη θάλασσα μέσω τρίτων χωρών στην Ελλάδα και στην Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου