Επικαιροητα

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΧΑΛΚΙΔΑ WEATHER

Μπεάτα Σίντλο: «Ο ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ άξονας στην Ε.Ε. έχει τελειώσει...»

«Η Ένωση πρέπει να αλλάξει, χρειάζεται μια νέα συμφωνία και εμείς θα προτείνουμε αλλαγές. [...] Χρειαζόμαστε νέα πρόσωπα, ένα νέο όραμα, μια νέα αντίληψη», δήλωσε μεταξύ άλλων η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο στο κανάλι TVP Info...


Η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο
«Παρενέργειες» και στο εσωτερικό της Ε.Ε. προκαλεί η απόφαση των Βρετανών πολιτών για αποχώρηση της χώρας από την Ένωση, καθώς εκφράζονται πλέον αμφισβητήσεις για την ακολουθούμενη κοινοτική πολιτική.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρωθυπουργός της Πολωνίας, Μπεάτα Σίντλο αμφισβήτησε ευθέως την αποτελεσματικότητα του γαλλογερμανικού άξονα υποστηρίζοντας ότι «το γαλλογερμανικό ντουέτο» δεν έχει πλέον αποφασιστικό ρόλο να διαδραματίσει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την αποχώρηση της Βρετανίας.

«Δεν πιστεύω πια ότι το γαλλογερμανικό ντουέτο μπορεί να κάνει κάτι καινούριο για την Ε.Ε.» είπε η Μπεάτα Σίντλο μιλώντας στο δημόσιο ειδησεογραφικό κανάλι TVP Info. «Η Γαλλία και η Γερμανία λένε: ας εμβαθύνουμε την ολοκλήρωση της Ε.Ε. Εμείς, λέμε: όχι, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σ' αυτόν τον δρόμο. Αυτή η Ε.Ε. δεν υπάρχει πια. Οι Βρετανοί απέρριψαν αυτό το όραμα της Ε.Ε. στο δημοψήφισμα».

Σύμφωνα με την Μπεάτα Σίντλο, «η Ένωση πρέπει να αλλάξει, χρειάζεται μια νέα συμφωνία και εμείς θα προτείνουμε αλλαγές. [...] Χρειαζόμαστε νέα πρόσωπα, ένα νέο όραμα, μια νέα αντίληψη», ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου θα πρέπει να ξαναχτίσουμε την Ε.Ε. και να δώσουμε δύναμη στην Ευρώπη. Αν οι χώρες-μέλη αφήσουν την Ένωση να διαλυθεί, αυτό το μόνο που θα κάνει είναι να χαροποιήσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *