Φώφη Γεννηματά: Εθνική γραμμή τριών σημείων για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Φώφη Γεννηματά, ΑΝΑΠΤΥΞΗ,

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά προτείνει να διαμορφωθεί τώρα εθνική γραμμή για να αλλάξει η ακολουθούμενη πολιτική του μνημονίου που συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και να προκύψουν οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή....



Να διαμορφωθεί τώρα εθνική γραμμή για να αλλάξει η ακολουθούμενη πολιτική του μνημονίου που συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και να προκύψουν οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, προτείνει η Φώφη Γεννηματά, σε δήλωση-παρέμβασή της, που δημοσιεύται στη Real News

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι «το πρόγραμμα-Μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν "βγαίνει" και δεν θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση, δεν θα φέρει ανάπτυξη, όσα επικοινωνιακά σόου και αν κάνει ο κ. Τσίπρας».

Η εθνική γραμμή την οποία προτείνει θα πρέπει να έχει τρεις στόχους:
  • 1ον: Προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος, στην αγορά, στην οικονομία, που ενισχύουν το επενδυτικό κλίμα, απελευθερώνουν τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, δημιουργούν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας και οδηγούν σε αναπτυξιακή έκρηξη.

  • 2ον: Επαναπροσδιορισμός του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 2% από το 2018. Με παράλληλη αλλαγή-βελτίωση των έντονα υφεσιακών και κοινωνικά άδικων όρων του προγράμματος.

  • 3ον: Επιτάχυνση της συμφωνίας για την αναδιάρθρωση-απομείωση του δημοσίου χρέους, ώστε να επανέλθει το κλίμα εμπιστοσύνης για την Ελλάδα στις αγορές και να υπάρξει εισροή κεφαλαίων.
Η Φώφη Γεννηματά εκτιμά ως ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι πρόσφατα και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναδεικνύει την ανάγκη να τεθούν και να υπηρετηθούν αυτοί οι εθνικοί στόχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου