Κυριάκος Μητσοτάκης: Διαβούλευση για κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης,
ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΠΟΧΗ – ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΔ

Την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης για το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη....


Βασικά σημεία της τοποθέτησης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη:
  • Η σημερινή Κυβέρνηση όσο περισσότερο απαξιώνεται από την πλειοψηφία των πολιτών τόσο περισσότερο η κοινωνία αναζητά μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση.
  • Αυτό προφανώς αυξάνει τις ευθύνες μας – και τη δική μου ευθύνη – για τη διαμόρφωση μιας  συγκεκριμένης, τεκμηριωμένης και αξιόπιστης κυβερνητικής πρότασης.
  • Αυτή η πρόταση φιλοδοξούμε να είναι το ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, με το οποίο θα εμπνεύσουμε ξανά εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση στον ελληνικό λαό. Αυτό που θα εκπλήξει θετικά τους πάντες. Τους εταίρους μας, αλλά πάνω απ’ όλα τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Μια νέα συμφωνία αλήθειας με την Ευρώπη και την ελληνική κοινωνία.
  • Η πρόταση που έχει κωδικοποιηθεί με το πρωτογενές πλεόνασμα στο 2% και ανάπτυξη 4%, ήδη βρίσκει ευρύτατη αποδοχή και στην κοινωνία και σε υπεύθυνους φορείς και εκπροσώπους του οικονομικού μας συστήματος, όπως ανέφερε και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.
  • Έχουμε ξεκινήσει να εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση. Δουλεύουμε γρήγορα και εντατικά για να παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας. Έχουν ήδη παρουσιαστεί προτάσεις μας, όπως για παράδειγμα, για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.
  • Τον Φεβρουάριο, στην πρώτη μας συνάντηση για τις βασικές αρχές και την οργανωτική δομή του κυβερνητικού μας προγράμματος, είχαμε  δεσμευτεί να κάνουμε άνοιγμα στην κοινωνία και να αναζητήσουμε τις απόψεις της, για τη διαμόρφωση του κυβερνητικού μας προγράμματος. Ήδη το κάναμε.
  • Ο τρόπος που διαμορφώνουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα θέλουμε να υπηρετεί αυτήν τη δέσμευση.
  • Γι’ αυτό το λόγο και μετά από εντατική δουλειά των ομάδων εργασίας, προχωράμε σήμερα στο επόμενο βήμα, αυτό της δημόσιας διαβούλευσης με τους πολίτες, τους κοινωνικούς φορείς και τα κομματικά μας στελέχη. Μιας διαβούλευσης που ξεκίνησε από σήμερα στο diavoulefsi.nd.gr.
  • Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην διαδικασία αυτή γιατί η λέξη κλειδί όλης της προσπάθειας είναι η συμμετοχή.
  • Καλώ τους πολίτες να έρθουν μαζί μας σ’ αυτή την προσπάθεια. Τους καλώ να συμμετέχουν από σήμερα στην ηλεκτρονική μας διαβούλευση. Είναι μία καινοτόμος πρωτοβουλία που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να τοποθετηθούν επί συγκεκριμένων θεμάτων, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ακούσουμε τις απόψεις τους και να είμαστε σίγουροι ότι το πρόγραμμα που εκπονούμε έχει μονίμως το «δάχτυλό του» πάνω στο σφυγμό της κοινωνίας.
  • Κλείνοντας, θέλω να επαναλάβω ότι στόχος του προγράμματός είναι να οδηγήσουμε την Ελλάδα στη μετά μνημόνιο  εποχή. Το δικό μας, ελληνικό, αξιόπιστο σχέδιο μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Να δώσει ευκαιρίες και προοπτικές στους πολλούς. Να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και αισιοδοξία στις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Τοποθέτηση του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη, σχετικά με τη διαβούλευση για το πρόγραμμα του Κόμματος:


«Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τη σύνταξη του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. 
Έχουν προηγηθεί:
  • Η συγκρότηση των ομάδων εργασίας μετά από ανοιχτή πρόσκληση σε εμπειρογνώμονες.
  • Η παρουσίαση των κατευθυντήριων γραμμών στο Συνέδριο της ΝΔ.
  • Οι 25 πρώτες θέσεις – δείγματα γραφής του προγράμματος.
  • Το εθνικό σχέδιο για το μεταναστευτικό – προσφυγικό πριν από μερικές μέρες.
Τώρα προχωρούμε στη διαβούλευση. Μια διαβούλευση σε 3 επίπεδα. Με τους κοινωνικούς φορείς, με τις κομματικές οργανώσεις, αλλά και με την κοινωνία στο σύνολό της μέσω ηλεκτρονικής διαβούλευσης. 

Δεν ξεκινάμε τη διαβούλευση με μια λευκή σελίδα από την πλευρά μας. Ξεκινάμε με βάση τις κατευθύνσεις που έχουν μέχρι σήμερα διαμορφωθεί από τις ομάδες εργασίας. Κυρίως, όμως, σε αυτή τη φάση πάμε για να ακούσουμε τις θέσεις των φορέων και της κοινωνίας. Επιδιώκουμε να λάβουμεσυγκεκριμένες απαντήσεις, διότι η διαβούλευση για εμάς δεν είναι άσκηση δημοσίων σχέσεων

Γι’ αυτό και τα ερωτήματα στο ερωτηματολόγιο της ηλεκτρονικής διαβούλευσης δεν είναι του τύπου “προτιμάτε να είστε πλούσιος και υγιής ή πτωχός και ασθενής”, αλλά θέτουν πραγματικά διλήμματα πολιτικής. Επιμέρους ερωτήματα δεν προδικάζουν και δεν εκφράζουν σε καμιά περίπτωση τις θέσεις που θα διαμορφώσει τελικά η Νέα Δημοκρατία! Επιδιώκουν ωστόσο να καταδείξουν τις δυσκολίες που συναντά όποιος έχει αποφασίσει να μην κοροϊδεύει τους πολίτες, αλλά να διαμορφώσει ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό. Διότι φιλοδοξία της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι να γίνει ΣΥΡΙΖΑ Νο 2. 

Παράλληλα, θα γίνει ειδική ημερίδα σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, προκειμένου να μεταφερθούν στην Ελλάδα καλές πρακτικές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι από τη διαδικασία της διαβούλευσης και της συζήτησης πάνω σε συγκεκριμένα προβλήματα, θα υπάρξει κέρδος για όλους μας. Και στη συνέχεια, αφού ληφθούν υπόψη όλες οι προτάσεις που θα κατατεθούν, από τις αρχές του φθινοπώρου θα ξεκινήσει η παρουσίαση των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, ξεκινώντας από το οικονομικό μας πρόγραμμα. 

Παραμένουμε πιστοί σ’ αυτό που είπαμε από την αρχή. Θέλουμε να δώσουμε την ελπίδα, αλλά την ελπίδα της αλήθειας. Και η διαδικασία της διαβούλευσης, όπως την έχουμε σχεδιάσει, ενισχύει την προσπάθεια για ένα πρόγραμμα σοβαρό, εφαρμόσιμο, αξιόπιστο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου