«Κίνημα ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ»: Ο Νέος πολιτικός φορέας με επικεφαλής τον Ιωάννη Σακκά

Την Κυριακή 29 Μαίου 2016,  πραγματοποιήθηκε με σε αίθουσα ξενοδοχείου της Αθήνας η παρουσίαση των Αρχών, του νεου πολιτικού φορέα «Κίνημα ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ», στον οποίο επικεφαλής είναι ο κος Ιωάννης Σακκάς (πρώην Εισαγγελέας).  



Οι Γενικές Αρχές του Κινήματος, όπως αυτές παρουσιάστηκαν από τον επικεφαλής του, Ιωάννη Σακκά, είναι η προστασία και η υπεράσπιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων θεμελιωτών ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των Ελλήνων πολιτών, τα οποία έχουν παραβιαστεί συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση μέσω των μνημονιακών μέτρων των Ελληνικών Κυβερνήσεων.

Συγκεκριμένα, ο κος Σακκάς, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις επί μέρους Αρχές του Κινήματος, έτσι όπως αυτές θα διέπουν κάθε θεματικό τομέα των υφισταμένων Υπουργείων του Κράτους. Αναλύοντας, ειδικότερα, τη νομισματική πολιτική του, τόνισε την ανάγκη δημιουργίας εθνικού νομίσματος για πραγματική άσκηση εθνικής κυριαρχίας, ισότιμου προς το ευρώ, αφού όμως, προηγουμένως, εξασφαλιστούν οι καταθέσεις-αποταμιεύσεις σε ευρώ ή άλλο νόμισμα των Ελλήνων πολιτών στις τράπεζες, με άμεσες εγγυήσεις από την κινητή και ακίνητη περιουσία των τραπεζών (των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων αυτών και των μετόχων με μετοχικό κεφάλαιο από 5%), προκειμένου να διατηρηθεί η ρευστότητα (σε ευρώ) στην Πατρίδα μας και να μην υπάρχει ανάγκη δανεισμού και δημιουργίας συνθηκών περαιτέρω οικονομικής εξαθλίωσης και εξόντωσης πολιτών.

Σύμφωνα με τις προκαθορισμένες Αρχές του, ο βασικός ιδεολογικός στόχος όλων των ενεργειών του νέου πολιτικού φορέα είναι ο «ΣΕΒΑΣΜΟΣ και η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των Συνταγματικών Δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ατομικών ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων», όπως αυτά ορίζονται από το Σύνταγμα της Ελλάδος και τις Διεθνείς Συμβάσεις και η οικονομική αντίληψη πρέπει να είναι στη κατεύθυνση υποστήριξης αυτών και όχι της ανατροπής τους. Ειδικότερα τονίστηκε η συνεχής καταπάτησή τους και με το Τρίτο Μνημόνιο, που ψήφισαν αριστεροί και δεξιοί (222) βουλευτές, κατά παράβαση του Συνταγματικού Δημοψηφίσματος, του Ελληνικού Λαού, ο οποίος δήλωσε, ρητά και συνταγματικά, «ΟΧΙ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» και υπήρξε προκλητική παραβίαση της Συνταγματικής Λαϊκής Κυριαρχίας ως θεμελιώδη αρχή, αξία και θεσμό του Δημοκρατικού Πολιτεύματος του Δυτικού Πολιτισμού.

Παράλληλα, τονίστηκε ότι, ο νέος πολιτικός φορέας δεν ανήκει στην παλαιοκομματική διχαστική τοποθέτηση στην “αριστερά” ή “δεξιά” του δομημένου πολιτικού χώρου. Το Κίνημα κινείται στη ξεκάθαρη πολιτική αντίληψη, «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ και ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ».

Τέλος, ο κος Σακκάς τόνισε την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση για την απόδοση ευθυνών (ποινικών, αστικών και διοικητικών) σε βάρος των προσώπων, που έχουν διαπράξει εθνική προδοσία, χρησιμοποιώντας καταστροφικές πολιτικές (με δόλο ή βαριά αμέλεια) κατά της Πατρίδας μας και κατά πληθυσμιακών Ελληνικών Οντοτήτων, παραβιάζοντας βασικές αρχές των Διεθνών Συμβάσεων και του Ελληνικού Συντάγματος.

Η κα Ρουμπίνη Καραγκιαούρη, δικηγόρος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής (Κ.Ε.), αναφέρθηκε στο ασφυκτικό για τους Έλληνες πολίτες πλαίσιο της φορολογικής νομοθεσίας, μετά την επιβολή των μνημονίων, περιγράφοντας την απαράδεκτη και παράνομη οικονομική επίθεση των μνημονιακών κυβερνητικών μέτρων σε βάρος των Ελλήνων πολιτών και παρουσίασε, για τους λόγους αυτούς, την πολιτική πρωτοβουλία του κινήματος Δικαιοσύνης ως μονόδρομο για κάθε σκεπτόμενο Έλληνα και Ελληνίδα.

Επίσης, το πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κα Ζωή Γεωργαντά, έχοντας λάβει ειδική πρόσκληση για σχετική τοποθέτηση από τον συντονιστή της εκδήλωσης, παρουσίασε συγκλονιστικά στοιχεία για το μέγεθος των λαθροχειριών-ατασθαλιών, που έχουν διαπραχθεί από διοικητικά στελέχη της Αρχής αυτής, παραβιάζοντας κάθε αρχή νομιμότητας και κάθε υφιστάμενο κανονισμό της, έτσι ώστε να προκληθεί μία ψευδής και ανακριβής εικόνα δημοσιονομικού χάους, προκειμένου να υπαχθεί η χώρα και η Ελληνική Κοινωνία σε πρόγραμμα του ΔΝΤ, κατ΄ εντολή ξένων κέντρων εξουσίας και ξένων συμφερόντων.

Στη συγκέντρωση, επίσης, τοποθετήθηκε το μέλος της Κ.Ε., κος Κων. Νιζάμης, ο οποίος τόνισε την τεράστιας έκτασης ζημία, που έχει υποστεί η πατρίδα και η εθνική μας κυριαρχία από τις υφιστάμενες πολιτικές επιλογές των τελευταίων κυβερνήσεων και έκανε αναφορά στη συγκυρία της επετείου της Άλωσης της Πόλης, ώστε όλοι οι παριστάμενοι να θυμηθούν την ανάγκη άμεσης συσπείρωσης των Ελλήνων πατριωτών, ενώ ζήτησε και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμή του πεσόντα ήρωα της Αεροπορίας Ηλιάκη, αλλά και κάθε άλλου ιπτάμενου ήρωα, που έπεσε στο καθήκον υπεράσπισης της πατρίδας τα τελευταία χρόνια.

Την όλη εκδήλωση, χαρακτηριστικό της οποίας ήταν η μαζική προσέλευση των ενδιαφερόμενων, συντόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος και μέλος της Κ.Ε., κος Ιωάννης Διαβάτης, ενώ χαιρέτησαν, επίσης, η κα Ευγενία Λέκα (ως εκπρόσωπος νεολαίας), ο κος Γεώργιος Λέκας, μέλος της Κ.Ε. και ο υπεύθυνος επικοινωνίας του κινήματος, κος Ευάγγελος Σαραντίδης.

Τέλος, αφού η ανάλυση των Αρχών του Κινήματος ολοκληρώθηκε, ο λόγος δόθηκε στους παρόντες, οι οποίοι και ανέδειξαν επιμέρους ζητήματα στο κλίμα των προηγούμενων ομιλιών. Η συγκέντρωση έκλεισε με την πρόσκληση να λειτουργήσει μια ζύμωση των ευπρόσδεκτων επιμέρους σκέψεων, ιδεών και θέσεων του κοινού, σε απόλυτη συνάφεια με τις Αρχές του Κινήματος και κλήθηκαν όλοι προς το σκοπό αυτό να διατηρήσουν μία συνεχή και αδιάλειπτη επικοινωνία με τα στελέχη του. Ο δε κος Σακκάς ανακοίνωσε την επικείμενη έξοδο του Κινήματος Δικαιοσύνης στις πόλεις για τη διάδοση των Αρχών του στους Έλληνες πολίτες κάθε νομού της χώρας, καθώς και την έναρξη της προσπάθειας στελέχωσής του με Έλληνες, που σέβονται τις Συνταγματικές Αξίες και την έννομη τάξη.
Ο Επικεφαλής και η Κ.Ε. του Κινήματος Δικαιοσύνης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου