Οι Τάφοι των Βενιζέλων ανήκουν στο δήμο Χανίων και δεν μεταβιβάζονται στο υπερ- ταμείο

Τάφοι Βενιζέλων, Χανιά,

Τέλος στην «ειδησιογραφία» περί μεταβίβασης της έκτασης των Τάφων των Βενιζέλων στο νέο υπερ-ταμείο αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου, βάζει ανακοίνωση του δήμου Χανίων....



Μετά την ανακοίνωση του δήμου Χανίων μπαίνει οριστικό τέλος στην "παρα-δημοσιογραφία" για την τύχη των Τάφων των Βενιζέλων, ο Δήμος Χανίων, με ανακοίνωσή ξεκαθαρίζει ότι η κυριότητα της έκτασης του μνημείου ανήκει καθ΄ ολοκληρία στον Δήμο, «η έκταση έχει μεταβιβαστεί οριστικά στο δήμο και ως εκ τούτου δεν υφίσταται θέμα παραχώρησης», αναφέρεται στη δήλωση.

Ειδικότερα ο δήμος Χανίων με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η έκταση των Τάφων των Βενιζέλων περνούν στο νέο υπερ – ταμείο διευκρινίζει τα εξής:

«Είναι γνωστό ότι με το αρ. 36 του ν. 4049/2012 παραχωρήθηκε στο Δήμο Χανίων η κυριότητα της έκτασης των «Τάφων των Βενιζέλων». Οι όποιες τεχνικές εκκρεμότητες υπήρχαν σχετικά με την μετεγγραφή της έκτασης έχουν ήδη τακτοποιηθεί με ενέργειες του Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα και των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου.

Αυτό κατέστη άμεσα δυνατόν λόγω και της ύπαρξης του μητρώου ακίνητης περιουσίας του Δήμου Χανίων το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα από την παρούσα δημοτική αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου