ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Πολλοί οι αναποφάσιστοι, ενώ ενισχύεται το «ΟΧΙ» στην Ε.Ε.

Βρετανία, Δημοσκοπήσεις, brexit,

Σε μια συγκριτική ανάλυση της ιστοσελίδας WhatUKThinks, όπου παρουσιάζεται ένας μέσος όρος των δημοσκοπήσεων, η πλειονότητα των Βρετανών (51%) εμφανίζεται να τάσσεται υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν έναν μήνα.

 


«Κεφάλι» της τάξης του 4-5% παίρνει το Brexit, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις στη Βρετανία, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 11%, λίγες ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Οι ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν από τις εταιρείες ICM και YouGov δείχνουν ότι η εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση προηγείται κατά 4-5 ποσοστιαίες μονάδες.
Στη δημοσκόπηση του ICM, στην οποία έλαβαν μέρος 1.741 άτομα από τις 3-5 Ιουνίου, το 48% δήλωσε ότι θα ψηφίσει υπέρ της εξόδου, από 47% μία εβδομάδα νωρίτερα, ενώ το 43% θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής, μείωση της τάξης του 1% σε σχέση με μία εβδομάδα νωρίτερα.

Αντίστοιχα, στη δημοσκόπηση της YouGov, όπου έλαβαν μέρος 3.495 άνθρωποι και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 1-3 Ιουνίου, το 45% θα ψηφίσει υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, από 40% σε μία συγκρίσιμη δημοσκόπηση έναν μήνα νωρίτερα, ενώ το 41% θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής, σε σχέση με το 42% νωρίτερα.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων μειώθηκε κατά δύο μονάδες τον τελευταίο μήνα, ωστόσο παραμένει υψηλό και φτάνει το 11% των ψηφοφόρων.

Τις τελευταίες ημέρες, σε σύνολο οκτώ δημοσκοπήσεων που δόθηκαν στη δημοσιότητα, μία δείχνει ότι τα δύο στρατόπεδα είναι ισόπαλα, δύο έδειξαν ότι η παραμονή προηγείται και πέντε ότι προηγείται το Brexit.
Poll of Polls

Ωστόσο, σε μια συγκριτική ανάλυση της ιστοσελίδας WhatUKThinks, όπου παρουσιάζεται ένας μέσος όρος των δημοσκοπήσεων, η πλειονότητα των Βρετανών (51%) εμφανίζεται να τάσσεται υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν έναν μήνα.

Το ποσοστό 51% δεν λαμβάνει υπόψη τους αναποφάσιστους, αλλά συντίθεται από σειρά δημοσκοπήσεων που πραγματοποιήθηκαν από τις 27 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου. Ο προηγούμενος μέσος όρος των δημοσκοπήσεων έδειχνε ότι θα δύο στρατόπεδα ήταν ισόπαλα, με 50%-50%

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου