Euro 2016: Επί ποδός πολέμου η αστυνομία στην Μασσαλία για το "Αγγλία – Ρωσία"

Euro 2016, Ποδόσφαιρο,

Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα οι δρόμοι της Μασσαλίας μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, Τα ξημερώματα του Σαββάτου, Άγγλοι και Ρώσοι χούλιγκαν συγκρούστηκαν μεταξύ τους και με την αστυνομία στο παλιό λιμάνι της γαλλικής μεγαλούπολης.

 

Όπως είναι γνωστό το μεγάλο παιχνίδι της ημέρας διεξάγεται στο «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας, στις 22:00, όπου η Αγγλία αντιμετωπίζει τη Ρωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euronews, η αστυνομία προχώρησε σε εννέα προσαγωγές ενώ υπάρχουν και αρκετοί ελαφρά τραυματίες.

«Η αστυνομία έκανε τη δουλειά της, αλλά χθες στο λιμάνι έγινε πόλεμος», αναφέρει ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου.

Οι αρχές χαρακτηρίζουν την αναμέτρηση Αγγλίας – Ρωσίας για τον Β’ όμιλο του Euro ως μια από πέντε πιο «επικίνδυνες για επεισόδια» στην πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Στη σχετική λίστα βρίσκονται ακόμα οι αναμετρήσεις Τουρκία – Κροατία, Γερμανία – Πολωνία, Αγγλία – Ουαλία και Ουκρανία – Πολωνία.

Η ατμόσφαιρα στους δρόμους της Μασσαλίας παραμένει τεταμένη,ενώ συνεχώς δημιουργούνται νέες εστίες έντασης.

Περίπου 70.000 Άγγλοι και 20.000 Ρώσοι οπαδοί, χωρίς να διαθέτουν απαραίτητα εισιτήριο, έχουν καταφτάσει στην πόλη για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.

«Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι ο Τύπος υπερβάλλει. Δεν έχω δει περιστατικά βίας, απλά Άγγλους οπαδούς να περνάνε καλά και να τραγουδάνε», υποστηρίζει από την πλευρά του ένας Άγγλος επισκέπτης.

Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην πόλη.

Στο ειδικό κέντρο συντονισμού για την αντιμετώπιση περιστατικών χουλιγκανισμού κατά τη διάρκεια του Euro συμμετέχουν 180 αστυνομικοί από 23 ευρωπαϊκές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου