Δημοσκόπηση Public Issue: Διακομματικά στηρίζουν οι ψηφοφόροι την απλή αναλογική

Σημαντικά τα ευρήματα της Public Issue που έγινε για λογαριασμό της Αυγής - Σε υψηλά επίπεδα οι ψηφοφόροι όλων των κομμάτων θεωρούν θετική εξέλιξη την καθιέρωση της απλής αναλογικής...

 


Η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων των περισσότερων κομμάτων κρίνουν θετικά την καθιέρωση της απλής αναλογικής, όπως προκύπτει μέσα από την δημοσκόπηση της Public Issue που διενεργήθηκε 13-17 Ιουνίου για λογαριασμό της Αυγής.

Συγκεκριμένα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 68% είναι υπέρ της απλής αναλογικής και μόνο το 20% τάσσεται κατά.

Το υψηλότερο ποσοστό θετικών απαντήσεων είναι ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ με 89% ενώ μόλις το 8% τάσσεται κατά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η περίπτωση των ψηφοφόρων της ΝΔ, που διαχρονικά τάσεται κατά της απλής αναλογικής. Σε ποσοστό 42% οι ψηφοφόροι της ΝΔ, σύμφωνα με την έρευνα της Public Issue, απαντούν θετικά στην καθιέρωση της απλής αναλογικής ενώ σε ποσοστό 48% τάσσονται κατά.

Ιδιαίτερα ψηλά ποσοστά συγκεντρώνει η απλή αναλογική ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (57%), των ΑΝΕΛ (65%), της Ενωσης Κεντρώων (57%) και της Χρυσής Αυγής (50%) ενώ υπέρ της απλής αναλογικής τάσσονται και οι ψηφοφόροι του Ποταμιού με ποσοστό 49%.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Δημοσκόπηση, Εκλογικός νόμος,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.