Λιβύη: Απώλεσαν το λιμάνι της Σύρτης οι τζιχαντιστές (vid)

Λιβύη, ISIS,

Η Σύρτη, γενέτειρα πόλη του Μουαμάρ Καντάφι, βρίσκεται στα μισά του δρόμου μεταξύ της Τρίπολης και της Βεγγάζης, και σύμφωνα με το euronews, αποτελούσε το σημαντικότερο προπύργιο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην χώρα της Β. Αφρικής.... 



Σημαντικό πλήγμα στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) θεωρείται η ανακατάληψη του λιμανιού της Σύρτης από δυνάμεις προσκείμενες στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης.

Η Σύρτη, γενέτειρα πόλη του Μουαμάρ Καντάφι, βρίσκεται στα μισά του δρόμου μεταξύ της Τρίπολης και της Βεγγάζης. Αποτελούσε το σημαντικότερο προπύργιο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην χώρα της Β. Αφρικής.

Ωστόσο οι κυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες στηρίζονται από την διεθνή κοινότητα, δήλωσαν ότι πέτυχαν να αποσπάσουν κι άλλα εδάφη και φέρονται πλέον να ελέγχουν το λιμάνι, που βρίσκεται περίπου 5 χιλιόμετρα ανατολικά του κέντρου της πόλης.

Για να επιτευχθεί αυτό, οι κυβερνητικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν άρματα μάχης, εκτοξευτήρες ρουκετών και βαρύ πυροβολικό. Οι μάχες συνεχίζονται στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το Reuters μετέδωσε ότι τις τελευταίες ώρες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 11 άνδρες των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων και 35 τραυματίστηκαν. Πάνω από 100 φιλοκυβερνητικοί μαχητές έχουν σκοτωθεί από τις αρχές Μαΐου, όταν ξεκίνησε η επιχείρησης για την ανακατάληψη της Σύρτης.

Ο αριθμός των τζιχαντιστών που βρίσκονται στη Σύρτη είναι άγνωστος, όπως επίσης άγνωστο είναι πόσοι άμαχοι ζουν ακόμη εκεί.


Γιάννης Γιαγκίνης/Euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου