Ομπάμα: Ηackers της ρωσικής DNC μπορούν να επηρεάσουν τις αμερικανικές εκλογές (Vid)

ΚΟΣΜΟΣ, ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ, ΕΚΛΟΓΕΣ,

Την άποψη πως είναι πιθανό η Ρωσία να προσπαθήσει να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές εξέφρασε ο αμερικανός πρόεδρος, Barack Obama, μετά από τη διαρροή ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος την οποία ειδικοί αποδίδουν σε Ρώσους χάκερς.



«Τα πάντα είναι εφικτά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξή του στο κανάλι NBC που μεταδόθηκε χθες όταν ερωτήθηκε αν θα προσπαθήσουν οι Ρώσοι να επηρεάσουν τις εκλογές στις 8 Νοεμβρίου. Συμπλήρωσε μάλιστα πως η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ανακρίσεων (FBI) διερευνά τη διαρροή την Παρασκευή 19.000 και παραπάνω μηνυμάτων της Επιτροπής, τα οποία δείχνουν ότι η Επιτροπή είχε προσπαθήσει να προωθήσει την Hillary Clinton εις βάρος του γερουσιαστή Berni Sanders στη διαδικασία χρίσματος για την προεδρία.

«Το ξέρω ότι οι ειδικοί το έχουν αποδώσει στους Ρώσους», ανέφερε ο πρόεδρος Obama συμπληρώνοντας πως «αυτό που όντως ξέρουμε είναι ότι οι Ρώσοι παραβιάζουν τα συστήματά μας, όχι μόνό τα κυβερνητικά συστήματα, αλλά και τα ιδιωτικά συστήματα».


Η διαρροή των μηνυμάτων ανάγκασε την Ντέμπι Ουάσερμαν Σουλτζ, μέλος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων από τη Φλόριντα, να υποβάλλει την παραίτησή της ως πρόεδρος της Επιτροπής.

«Ποια είναι η σκοπιμότητά τους, όσον αφορά τις διαρροές, δεν το ξέρω. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο Donald Trumo έχει επανειλημμένως εκφράσει τον θαυμασμό του για τον Vladimir Putin, τον ηγέτη της Ρωσίας», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Trump έχει συγχαρεί επανειλημμένα τον Πούτιν, αποκαλώντας τον «ισχυρό ηγέτη». Ο νεοϋορκέζος επιχειρηματίας είπε επίσης στην εφημερίδα New York Times την περασμένη εβδομάδα ότι ως πρόεδρος, το ΝΑΤΟ μπορεί να μην υπερασπιστεί αυτόματα τις βαλτικές χώρες που ήταν κάποτε τμήμα της Σοβιετικής Ένωσης.

«Νομίζω ότι ο Trump έχει αποσπάσει πολύ θετική κάλυψη στον τύπο της Ρωσίας», σημείωσε ο Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου