Φετουλάχ Γκιουλέν προς ΗΠΑ: Μην υποκύψετε στους εκβιασμούς Ερντογάν

ΚΟΣΜΟΣ, ΗΠΑ, Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν,

«Να αντισταθούν στον πειρασμό να δώσουν στον Ερντογάν όλα όσα θέλει», καλεί τις αμερικανικές Αρχές με άρθρο του στους New York Times ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, του οποίου την έκδοση έχει ζητήσει επιτακτικά η Άγκυρα...

Στόχος του Ερντογάν; «Να επιτύχει την έκδοσή μου, παρά την έλλειψη αξιόπιστων αποδείξεων και χωρίς προοπτική δίκαιης δίκης».
Στο άρθρο του διαψεύδει τις κατηγορίες που του καταλογίζει σύσσωμη η πολιτική ηγεσία στην Τουρκία αναφορικά με την εμπλοκή του στο πραξικόπημα δηλώνοντας μάλιστα ότι αντιτίθεται στη βία. Εκφράζει την ανησυχία του για τη στρατηγική του Τούρκου προέδρου, ο οποίος «υποβάλλει τις ΗΠΑ σε έναν εκβιασμό, απειλώντας να μειώσει την υποστήριξή του στον συνασπισμό εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος».

«Ο πειρασμός να δοθούν στον κ. Ερντογάν όλα όσα θέλει είναι κατανοητός», προσθέτει, «αλλά οι ΗΠΑ πρέπει να αντισταθούν» σε αυτόν. Ο Γκιουλέν καταγγέλλει «την εξέλιξη της κυβέρνησης Ερντογάν σε μια δικτατορία» και προειδοποιεί για τις συνέπειες στην τουρκική κοινωνία. Για να διατηρηθεί η ειρήνη και η δημοκρατία στη Μέση Ανατολή «οι ΗΠΑ δεν πρέπει να υποχωρήσουν έναντι ενός αυταρχικού ηγέτη ο οποίος προσπαθεί να μετατρέψει την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος σε ένα δικό του πραξικόπημα σε αργή κίνηση», υποστηρίζει ο 75χρονος επικεφαλής του θρησκευτικού τάγματος Χιζμέτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου