Η Τουρκία προειδοποιεί την Ε.Ε. για κατάργηση της συμφωνίας για το μεταναστευτικό

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, Ε.Ε., Τουρκία,

Εάν δεν καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν σε ευρωπαϊκό έδαφος Η Τουρκία προειδοποιεί την Ε.Ε. για κατάργηση της συμφωνίας για το μεταναστευτικό...



Την πρόθεση της Τουρκίας να σταματήσει την εφαρμογή της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ορίζει τις επανεισδοχές μεταναστών σε τουρκικό έδαφος, εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός, αρμόδιος για τα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ομέρ Τσελίκ (photo)


Πιο συγκεκριμένα ο Ομέρ Τσελίκ δήλωσε πως εάν δεν λάβει ακριβή ημερομηνία κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν σε χώρες-μέλη της Ε. Ε., τότε η Τουρκία θα παγώσει την εφαρμογή της συμφωνίας με την οποία συγκρατούνται οι ροές προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη.

Η εν λόγω συμφωνία, παρότι έχει λάβει αρνητικές κριτικές από ειδικούς σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχει καταφέρει να μειώσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό τον αριθμό των προσφύγων που φθάνουν στην Ευρώπη, δίνοντας τον απαραίτητο χρόνο στις ευρωπαϊκές χώρες να διαχειριστούν τους πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες που εισήλθαν στο έδαφος της Ε.Ε. τον τελευταίο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου