Επικαιροητα

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΧΑΛΚΙΔΑ WEATHER

Τσίπρας σε Ερντογάν: «Κάθε αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης είναι επικίνδυνη..»

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την οποιαδήποτε αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης με αφορμή τις εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου. Σε τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, στο Μέγαρο Μαξίμου, σημείωσε πως η Ελλάδα δε θα ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο...

 

 
Σκληρή απάντηση στον Ταγίπ Ερντογάν και τις προκλητικές δηλώσεις του για τα ελληνικά νησιά, έδωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας όπως είπε, είναι επικίνδυνη για τις σχέσεις των δύο χωρών η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης. «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο», τονίζει ο πρωθυπουργός.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:


Συνεδρίασε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) υπό τον Πρωθυπουργό, με αντικείμενο τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στα Μέτρα Διαβεβαίωσης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας 2015-2016, την ενεργοποίηση εξοπλιστικών υποπρογραμμάτων, και την επιλογή νέου Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για τις εξελίξεις όσον αφορά σε ζητήματα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό και σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, κ. Ερντογάν, ο Πρωθυπουργός τόνισε:

«Η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης που ρύθμισε ξεκάθαρα και οριστικά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών του, είναι επικίνδυνη τόσο για τις σχέσεις των δύο χωρών μας όσο και για την ευρύτερη περιοχή.

Ανεξάρτητα από τις πραγματικές αιτίες που προκαλούν παρόμοιες δηλώσεις αμφισβήτησης της διεθνούς νομιμότητας, η Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο.

Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα τον ρόλο της Ελλάδας, ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας σε μία εύθραυστη περιοχή.

Ως χώρας που υπερασπίζεται σταθερά τα κυριαρχικά της δικαιώματα επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου.»
ΑΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *