Επικαιροητα

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΧΑΛΚΙΔΑ WEATHER

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Δεν θα γίνει δεκτή νέα καθυστέρηση στην κατάργηση βίζας από την ΕΕ

Οι Τούρκοι είναι απογοητευμένοι από “τα δύο μέτρα και δύο σταθμά” που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά τη χώρα τους μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και ασκούν “τεράστια πίεση” στην κυβέρνησή τους να βάλει τέλος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών... Ο εκπρόσωπος του προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ιμπραήμ Καλίν, δήλωσε από την Άγκυρα πως είναι εκτός συζήτησης το ενδεχόμενο να καθυστερήσει μέχρι το τέλος του χρόνου η κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου για τους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται την ΕΕ, προσθέτοντας πως απομένουν να ρυθμιστούν μόνο ήσσονος σημασίας θέματα.

Ο Καλίν δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV πως πιστεύει ότι τα εναπομείναντα ζητήματα θα επιλυθούν σύντομα.

Η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag έγραψε την Κυριακή (4/9) πως η Τουρκία είναι πρόθυμη να καθυστερήσει μέχρι το τέλος του χρόνου, αντί για μέχρι τον Οκτώβριο, την κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου.

Τσαβούσογλου: Δεχόμαστε τεράστια πίεση από τον λαό να βάλουμε τέλος στις ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ


Οι Τούρκοι είναι απογοητευμένοι από “τα δύο μέτρα και δύο σταθμά” που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά τη χώρα τους μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και ασκούν “τεράστια πίεση” στην κυβέρνησή τους να βάλει τέλος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε την ΕΕ ότι απευθύνει επικρίσεις στους γείτονες, αλλά δεν δέχεται να επικρίνεται κι αυτή με τη σειρά της.

Οι Τούρκοι απογοητεύθηκαν από το γεγονός ότι δεν έγιναν επισκέψεις ούτε δηλώσεις υποστήριξης μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, δήλωσε.

“Ο τουρκικός λαός βλέπει τα δύο μέτρα και δύο σταθμά”, δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε ένα περιφερειακό φόρουμ για την ασφάλεια που διεξάγεται στο Μπλεντ της Σλοβενίας.

“Δεχόμαστε τεράστια πίεση να σταματήσουμε τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης”, πρόσθεσε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *