Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα - Προετοιμασία για κήρυξη γενικής απεργίας

Εργασιακά, ΠΑΜΕ, ΚΚΕ,

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή πραγματοποίησαν Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, ενάντια στους «σχεδιασμούς της Κυβέρνησης» για τα εργασιακά...



Όπως υποστήριξαν οι κεντρικοί ομιλητές του συλλαλητηρίου διεκδικούν την επιστροφή των απωλειών που είχαν σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως την κατάργηση των «αντεργατικών» νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ συνολικά οι απώλειες στο βασικό επίπεδο των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της κρίσης φτάνουν το 50% με τις αποδοχές το 2014 να είναι χαμηλότερες ακόμα και από τα κατώτερα όρια των αρχών της δεκαετίας του 90'.

Όπως τονίστηκε δεν συμβιβάζονται με μισθούς πείνας και δουλειά χωρίς δικαιώματα και «απαιτούν» την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις ΣΣΕ, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.

Το μήνυμα που έστειλαν είναι για συνέχιση του αγώνα σε ενιαίο μέτωπο μέχρι την τελική ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Στο συλλαλητήριο το παρών έδωσαν και αρκετά στελέχη του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γ.Γ. του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα.

Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

 


Συγκέντρωση και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης για τα εργασιακά.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου και έχοντας στην κεφαλή πανό που έγραφε "Ανατροπή της πολιτικής που εξαθλιώνει τον λαό", έκαναν πορεία στις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Αριστοτέλους - και κατέληξαν στο αρχικό σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου