Επικαιροτητα

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΧΑΛΚΙΔΑ WEATHER

Die Zeit: «Εκτός όσοι αντιστάθηκαν στις μεταρρυθμίσεις»

Ο γερμανικός τύπος αναφέρεται στον ανασχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εκτιμώντας μεταξύ άλλων ότι συνιστά αντίδραση στα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις....«Ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αντικατέστησε αρκετούς υπουργούς. Με τον ανασχηματισμό του υπουργικού του συμβουλίου θέλει προφανώς να διευρύνει τα περιθώρια πολιτικών χειρισμών», γράφει το Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, «ολοένα περισσότεροι ψηφοφόροι στην Ελλάδα απομακρύνονται από τον Αλέξη Τσίπρα. Τώρα αντέδρασε στις ολοένα και πιο αρνητικές δημοσκοπήσεις και αναδιάρθρωσε την κυβέρνησή του».

Η ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας Die Zeit, παρατηρεί τα εξής: «Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς δανειστές και για το πρόγραμμα λιτότητας της Ελλάδας, διατηρεί το αξίωμά του. Αυτό θεωρείται μήνυμα ότι ο Τσίπρας στηρίζει την πολιτική λιτότητας και μεταρρυθμίσεων, η οποία επιβλήθηκε από τους δανειστές στη χώρα που απειλήθηκε επανειλημμένα από τη χρεοκοπία. Στο εξής υπάρχει και ένα νέο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υπό τη διοίκηση του υπουργού Ιωάννη Μουζάλα, ο οποίος δρούσε μέχρι πρότινος εντός του υπουργείου Εσωτερικών. Με αυτήν την κίνηση επιδιώκεται η ενίσχυση των δράσεων στο πεδίο της προσφυγικής κρίσης. Αντιθέτως, έπρεπε να αποχωρήσουν υπουργοί που είχαν επανειλημμένα μπλοκάρει μεταρρυθμίσεις», σημειώνει η Die Zeit.

«Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια»


Στην απομάκρυνση ή μετάθεση υπουργών στέκεται και η εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche, σχολιάζοντας ότι «υπουργοί που ήταν απρόθυμοι για μεταρρυθμίσεις έπρεπε να αποχωρήσουν». Όπως γράφει μεταξύ άλλων, «με τον κυβερνητικό του ανασχηματισμό ο έλληνας πρωθυπουργός πετυχαίνει με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια. Το μήνυμα προς το εξωτερικό: "Παραμένουμε σε τροχιά μεταρρυθμίσεων". Το αντίστοιχο στο εσωτερικό (σ.σ. προς τους πολίτες): "Παραμείνετε πιστοί σ' εμάς!'».

Η ιστοσελίδα του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης tagesschau.de εκτιμά ότι «ο Τσίπρας βάζει τάξη». Όπως σχολιάζει, «τα ποσοστά δημοτικότητας μειώνονται, η πολιτική λιτότητας πρέπει όμως να συνεχιστεί – υπό αυτήν την πίεση ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προέβη σε ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου».
Άρης Καλτιριμτζής/DW

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *