Επικαιροτητα

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΧΑΛΚΙΔΑ WEATHER

Στα Ιεροσόλυμα ο Αλ. Τσίπρας για την τριμερή Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ

Στα Ιεροσόλυμα  βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την τριμερή Συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου...


Τον Πανάγιο Τάφο θα επισκεφθεί σήμερα στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και θα ενημερωθει για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου από την επικεφαλής της επιστημονική ομάδας του ΕΜΠ καθηγήτρια Τόνια Μοροπούλου, πριν την έναρξη των διμερών διαβουλεύσεων με τον πρωθυπουργό του Ισραηλ Βενιαμίν Νετανιάχου και της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ.

Η επίσκεψη στον Πανάγιο Τάφο είναι προγραμματισμένη για τις 9.30 το πρωί. Ο κ. Τσλιπρας αναμένεται να φτάσει στις 9.10 στην είσοδο της Παλαιάς Πόλης, όπου θα τον υποδεχθούν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Χρήστος Σοφιανόπουλος και ο Πατριαρχικός Επίτροπος μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος.

Στη συνέχεια θα περπατήσει μέχρι το Πατριαρχείο όπου θα τον υποδεχθεί ο Πατριάρχης Θεόφιλος και όλοι μαζί, με πομπή, θα μεταβούν στον Πανάγιο Τάφο.

Στην τριμερή συνάντηση, που είναι η δεύτερη μετά τον Ιανουάριο του 2016, αναμένεται να υπάρξει κοινή δήλωση των τριών ηγετών και υπογραφή συμφωνίας στον τομέα της Έρευνας και Τεχνολογίας. Θα συζητηθούν, ακόμη, θέματα που αφορούν στη συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος, της υγείας, του τουρισμού, ενώ τη Συνάντηση θα απασχολήσουν επίσης οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, με αφορμή τη συμπεριφορά της Τουρκίας και την μετάβαση από την προεδρία Ομπάμα στην προεδρία Τραμπ στις ΗΠΑ.

Πριν από την τριμερή συνάντηση θα υπάρξουν διμερείς συναντήσεις Ελλάδας - Ισραήλ και Κύπρου - Ισραήλ. Οι αντιπροσωπείες της Ελλάδας και του Ισραήλ αναμένεται να συζητήσουν για την προώθηση της συνεργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα, στην έρευνα και τεχνολογία, στον τουρισμό, το εμπόριο και στην ενέργεια.

Ήδη θεωρείται ότι η μέχρι τώρα συνεργασία των δύο χωρών κινείται σε ικανοποιητικό επίπεδο και παράδειγμα συνδρομής της μιας προς την άλλη είναι η αποστολή ελληνικών πυροσβεστικών αεροσκαφών στο Ισραήλ για την κατάσβεση των πρόσφατων πυρκαγιών.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό συνοδεύουν στο ταξίδι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γιώργος Τσίπρας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *