Επικαιροτητα

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΧΑΛΚΙΔΑ WEATHER

Αφορολόγητο στα 3.500 ευρώ απαιτεί το ΔΝΤ!

Το ΔΝΤ έχει ήδη γνωστοποιήσει την απαίτηση του τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς, οι οποίοι δεν την απορρίπτουν, εκτιμώντας ότι μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης με την ελληνική κυβέρνηση...Ουσιαστική κατάργηση του αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους ζητά το ΔΝΤ, αν ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος παραμείνει στο 3,5%. Προτείνει ειδικότερα να μειωθεί η επιστροφή φόρου, από 1.900 ευρώ που είναι σήμερα στα 700 ευρώ - ποσό που αντιστοιχεί σε αφορολόγητο εισόδημα μόλις 3.500(!) ευρώ.

Το Ταμείο, σύμφωνα με το sofokleousin.gr, έχει ήδη γνωστοποιήσει την απαίτηση του τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς, οι οποίοι δεν την απορρίπτουν, εκτιμώντας ότι μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης με την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να επιτευχθεί συμβιβασμός για αφορόλόγητο όριο λίγο άνω από το ήμισυ του ισχύοντος, περίπου στα 5.500 ευρώ.

Το ΔΝΤ έχει διαμηνύσει ότι για να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, πρέπει ή να περιορισθεί στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος σε εφικτά, ρεαλιστιά επίπεδα, ή να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.

Ενα από αυτά τα μέτρα είναι η προτεινόμενη μείωση του αφορλόγητου στα 3.500 ευρώ, με την οποία υπολογίζεται ότι το Δημόσιο θα εξασφαλίσει πρόσθετα ετήσια φορολογικά έσοδα 3,6 δισ. ευρώ.

Αν στο ποσό αυτό προστεθούν 900 εκατ. ευρώ από την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» σε κύριες συντάξεις - την οποία ζητά επίσης το ΔΝΤ - θα είναι εφικτός ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *